Univé helpt ongelukken voorkomen dankzij e-bike middag

DELEN

Assen – Verzekeringsmaatschappij Univé houdt in Assen op donderdag 20 september een gezellige e-bike middag. Iedereen is uitgenodigd voor een informatieve en leuke middag over veilig fietsgebruik. Zo helpt Univé ongelukken voorkomen. En dat is hard nodig.

Fietsprovincie van Nederland
Vorig jaar vielen er meer doden door fietsongelukken dan met auto-ongelukken. Dat is voor het eerst in de historie. Meer dan tweederde van de slachtoffers was 60 jaar of ouder. Als verzekeraar in de fietsprovincie van Nederland wil Univé helpen deze ongelukken te voorkomen.

Stijging aantal letselschades
Bovendien heeft Univé daarbij aandacht voor de e-bike. Meer dan een derde van de Nederlanders vindt de e-bike een gevaarlijk vervoersmiddel. Toch wint de elektrisch oplaadbare fiets aan populariteit: steeds meer Nederlanders bezitten een e-bike. En helaas stijgt daarmee het aantal letselschades met dit vervoersmiddel ook.

Veilig op de e-bike
Univé wil graag de kans op een fietsongevallen, met of zonder e-bike, verkleinen en houdt daarom een e-bike middag over veilig gebruik van de fiets van een e-bike. Op donderdag 20 september steken de medewerkers van Univé de handen uit de mouwen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en fietsenzaak De Fiets.

Programma
De middag bestaat uit een informatieve voorlichting over veilig fietsgebruik. Daarnaast neemt Veilig Verkeer Nederland de bezoekers mee over een interessante fietsroute van ongeveer 5 kilometer. Onderweg wordt alles verteld over veilig fietsen. Fietsenzaak De Fiets legt van alles uit over het goed instellen van de fiets; een goede fietshouding zorgt voor een alerte blik. Ook zijn er e-bikes aanwezig waarop een proefrit gemaakt kan worden.

Kennis opdoen
Verzekerden kunnen met hun e-bike in hun eigen regio kennis opdoen over het gebruik van de e-bike. Door goede voorlichting te geven maakt Univé hen bewust van de risico’s en helpt de verzekeringsmaatschappij om ongevallen te voorkomen.

Locatie
Univé maakt er graag een informatieve en gezellige dag van, waarop iedereen van harte welkom is. De voorlichting begint donderdag 20 september om 14.00 uur aan de Jan Bommerstraat 1, 9402 NR Assen.