Univé MTB Assen Zomertocht

DELEN

Univé MTB Assen Zomertocht

Na de succesvolle proloog van vorig jaar organiseert MTB Assen op zondag 23 juni 2013 de Univé MTB Assen Zomertocht, een toertocht voor beginnende en ervaren mountainbikers. De afstanden zijn 25, 45 en 60 km en bevatten voor elk niveau een leuke uitdaging.

In goed overleg met de gemeente Assen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Waterschap Noorderzijlvest zijn er gepijlde routes uitgezet in het recreatiegebied Baggelhuizen, het Fochtelooerveen en de bossen rond Veenhuizen. Er wordt gefietst op een afwisselend parcours met technische single tracks, mooie bospaden en leuke klimmetjes. Ook zijn er een aantal tempo-stukken ingelegd voor de meer ervaren fietsers. Samen met de prachtige omgeving en een goede verzorging staat deze toertocht garant voor veel bike-plezier!

De start is op zondag 23 juni tussen 9.00 en 10.00 uur bij Restaurant-Zalen Van Veen in Assen-Witten.  De leden van de NTFU betalen op vertoon van de ledenpas (Scan&GO)  € 4 en de andere deelnemers betalen €1 meer. Kinderen tot 15 jaar kunnen gratis meedoen. Tijdens de tocht zijn er verzorgingspunten ingericht, waar de deelnemers gratis eten en drinken kunnen krijgen. Deze tocht is mede mogelijk gemaakt door Univé Verzekeringen en diverse sponsoren van MTB Assen

De startlocatie is vanaf de A28, afrit 33, aangegeven met bordjes en er zijn  goede parkeervoorzieningen voor auto’s. Na afloop is er een afspuitplaats voor de fietsen en kan er gedoucht worden. Ook kan er gezellig nagepraat worden in het restaurant.

Meer informatie kijk op de website van MTB Assen.