Upgrade winkelcentrum Nobellaan: “De Lariks gaat er vele malen beter uitzien”

DELEN
Albert Smit en Henk Ploegmakers

Assen – Het gebied rond Winkelcentrum Nobellaan krijgt een nieuwe uitstraling. Het parkeerterrein wordt vernieuwd en het binnenplein wordt ook aangepakt. Vanochtend werd de eerste steen van het nieuwe parkeerterrein gelegd door wethouder Albert Smit en Henk Ploegmakers, van Ploegmakers Beheer, eigenaar van het winkelcentrum.

“Niet zorgen vóór, maar zorgen dát”
Albert Smit refereerde in zijn toespraak aan het collegeprogramma van 2014; “Niet zorgen vóór, maar zorgen dát”. Het betekent, volgens Albert Smit, dat je iedereen in zijn eigen kracht moet laten en initiatieven ook bij de maatschappij, organisaties en bedrijven zoals van Henk Ploegmakers moet laten. Men moet ideeën uitdenken en die samen met de gemeente proberen te realiseren. Dat vindt de gemeente het goede model.

De Lariks gaat er vele malen beter uitzien
Albert Smit: “We moeten de regie niet altijd als gemeente in handen nemen, maar ook anderen in hun waarde laten en van die deskundigheid die ze hebben proberen te profiteren als gemeente. Wij zien hier een vervolmaking van het parkeergebied en het onroerend goed heeft ook een behoorlijke upgrading gehad. Het binnengebied wordt nog aangepakt, daar komt groen en nog mooie bankjes. Het gaat er allemaal perfect uitzien en dat sluit dan ook een beetje aan bij de hele aanpak in deze wijk. De Lariks gaat er echt vele malen beter uitzien. En dan kan het winkelcentrum aan de Nobellaan natuurlijk niet achterblijven. En dat weet Henk Ploegmakers als geen ander. En wij zijn als gemeente heel blij dat hij die handschoen heeft opgepakt”.

Aanblik parkeerterrein na de upgrade

Het is de bedoeling dat de upgrading van het winkelcentrum rond het einde van het jaar voltooid zal zijn. Ploegmakers Beheer zorgt er voor, dat de winkels gedurende de gehele verbouwing bereikbaar blijven. De verkoop gaat gewoon door en het wordt geen no-go area, aldus Albert Smit. Volgens hem is alles goed geregeld.

Henk Ploegmakers stapte ongeveer twee jaar geleden naar het gemeentehuis met zijn voorstel om het winkelcentrum aan de Nobellaan te moderniseren. Hij wilde dezelfde uitstraling creëren als winkelcentrum Vredeveld en daar hoort, volgens hem, de renovatie van het parkeerterrein ook bij. Volgens de heer Ploegmakers moet de uitstraling van een winkelcentrum goed zijn. “Daar vonden wij elkaar heel erg snel”. Henk Ploegmakers is blij met de samenwerking.

Door de aanpassing van het parkeerterrein wordt er tevens van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de riolering te vernieuwen. De verlichting rondom het winkelcentrum wordt vervangen door een duurzamere variant. De parkeerplaatsen zelf zullen breder worden, omdat auto’s tegenwoordig meer ruimte nodig hebben dan vroeger. “Een Dafje van vroeger had minder ruimte nodig dan de grote auto’s van nu”.

Aanblik binnenterrein na de upgrade

Vervolgens gingen de kniebeschermers om en werden de eerste stenen gelegd. Albert Smit legde de stenen in een mooi visgraatpatroon, daar waar Henk Ploegmakers de stenen in een rechte lijn legde. “Recht toe, recht aan”, misschien wel de juiste instelling van een ondernemer die weet wat hij wil en die recht op zijn doel afgaat; een mooi winkelcentrum neerzetten waar klanten graag hun boodschappen doen. Het begin is er, de eerste steen van het nieuwe parkeerterrein is gelegd.

Tekst en foto’s: M. Babtist