Vakbonden rollen actieplannen uit in Assen

Gespannen onderhandelingen voor Bovag met FNV

DELEN
ASSEN – FNV-metaal onderhandeld vandaag over een nieuwe cao voor de motorvoertuigenbranche. De sector zit al bijna twee jaar zonder CAO in afwachting van een conflict tussen de Bovag en het pensioenfonds over premieverdeling.

Vorige week wees de rechter de punten van de Bovag af en stelde het pensioenfonds in het gelijk. Tijdens de cao-onderhandelingen zal dit ter tafel komen. Echter hebben de verslechteringsvoorstellen van de Bovag het een en ander verder onder druk gezet. Men wil werknemers tot 20.00 in de avond kunnen inzetten en de zaterdag degraderen tot een “gewone” werkdag. Daarmee is de woede van de werkvloer gewekt. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers te veel overwerken en juist uiterst flexibel zijn.

In de Noordelijke provincies hebben automonteurs, servicemedewerkers, verkopers en telefonistes uit verschillende bedrijven al aangegeven actiebereid te zijn indien nodig. In Assen organiseerde FNV-metaal gisteren een vakbondslunch voor de garages van Century, Broekhuis en Dijkstra aan de industrieweg. Vakbondsbestuurder Bart Plaatje: ”De werkgevers in deze sector kunnen er aan wennen dat hun mensen buiten staan als men de oren naar de Bovag laat hangen. Dit is een sector vol met vakmensen die uitgehold wordt door roofkapitaal en te dure managers. De prachtige automotive-sector kan blijkbaar alleen nog gered worden door de vakbonden. De vakmensen in deze sector staan voor hun klanten en verdienen daarvoor waardering.”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen