Valentino Rossi hoopt Max Verstappen te ontmoeten met de TT

DELEN
ASSEN – Als het aan negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi ligt, dan ontmoet de MotoGP coureur de komende Motul Dutch TT, Formule 1 coureur Max Verstappen op het TT Circuit te Assen.

De 37-jarige Valentino Rossi is groot fan van de Formule 1. De MotoGP coureur uit zijn passie voor auto’s dan ook graag. Zo is hij een zeer verdienstelijk rallyrijder en heeft hij ook al een aantal malen in een F1 bolide gereden. In 2008 deed hij een uitvoerige test in een Ferrari op het Circuit de Catalunya in Spanje. Tijdens deze test was hij slechts 1,5 seconden langzamer dan Jenson Buttons ‘pole position’ tijd in 2009 op hetzelfde circuit.

De komende TT hoopt de Italiaanse MotoGP ster Max Verstappen te ontmoeten op de paddock van het TT Circuit. “Ik vol Max al vanaf zijn tijd in de Go-Karts. Het is geweldig wat Verstappen tot op heden gepresteerd heeft. Hij is erg jong en ongelooflijk snel. Wat hij in Barcelona heeft laten zien, was fantastisch. Hij reed in zijn allereerste race voor Red Bull als een zeer ervaren coureur. Uiteraard had hij wat geluk met het incident tussen de bolides van Hamilton en Rosberg, maar hij is echt ontzettend snel”, aldus Rossi.

Verstappen zal dan niet de eerste F1 coureur zijn die een MotoGP race bezoekt. Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Mark Webber gingen hem reeds voor.

Foto: Yamaha Racing


2Divorce Assen


Bowlen in Assen