Valentino Rossi wint de 85ste Dutch TT Assen

DELEN

ASSEN – Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi heeft de 85ste TT van Assen op zijn naam weten te zetten. De Italiaanse MotoGP coureur reed vrijdag in de kwalificatie de snelste tijd. De 1.32.627 was goed voor het pole record en pole position.

De 36-jarige Rossi startte zaterdag vanaf de eerste startrij, geflankeerd door Aleix Espargaro en Marc Márquez. Rossi maakte een zeer goede start en kwam als eerste over start-finish in de eerste ronde. Gevolgt door Marc Márquez en Yamaha teamgenoot Jorge Lorenzo.

In de beginfase van de wedstrijd een aantal valpartijen van onder anderen Stefan Bradl, Jack Miller, Héctor Barberá en Eugene Laverty. Marc Márquez en leider in de WK stand Valentino Rossi reden ronde na ronde als duo aan de kop en met nog acht ronden te gaan wist de Spanjaard de Italiaan te passeren.

Drie ronden voor de geblokte vlag zou ‘vallen’, reed Rossi weer aan de leiding. Deze positie stond hij niet meer af. De laatste TT op zaterdag gaat de geschiedenis is met Valentino Rossi als winnaar.