Valse mail van het Ministerie van Volksgezondheid in omloop

DELEN
ASSEN – Er zijn op dit moment fraudeurs actief die u wellicht benaderen via zogenaamde phishing mails. De fraudeurs vragen u om €100,- over te maken om uw zorgverzekering te behouden.

Dit bericht is onjuist en niet afkomstig van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Reageer niet op dit bericht en klik niet op de links in de mail.

Naam- en geboortedatum in valse email Ministerie van Volksgezondheid

Opvallend is dat de naam en geboortedatum van de ontvanger in het bericht genoemd worden. Toch gaat het om een valse e-mail.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van oplichting op het internet. De slachtoffers worden vaak via een e-mail benaderd. In de mail staat een link die het slachtoffer naar een valse website lokt. Zo’n e-mail lijkt te komen van een betrouwbare instantie, bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij of een bank. Het verzoek van de oplichter is meestal om ‘de inloggegevens te controleren’.

Wat gebeurt er als u op een link in een phishing email klikt?

Wanneer u gebruik maakt van zo een link, komt u terecht op een echt lijkende website. Via de website laat de oplichter u inloggen met uw inlognaam en wachtwoord of creditcardnummer. Hierdoor krijgt de oplichter uw persoonsgegevens in handen. Met alle gevolgen van dien! Het doel van de oplichter is bijvoorbeeld om met uw gegevens spullen te kopen en geld van uw rekening te halen.

Wat kunt u doen als u een ‘verdachte’ email ontvangt?

Lijkt de email te komen van een bekende onderneming? Bijvoorbeeld: Wehkamp, ING Bank, zorgverzekering of een creditcardmaatschappij? Neemt u dan contact op met de onderneming en vraag of de email daadwerkelijk van hen afkomstig is. Zo niet? Meld dan de klacht bij de betreffende onderneming of op de website Spamklacht.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen