Van de Camp pleit voor herziening Derde Europese rijbewijsrichtlijnen

DELEN
Van de camp pleit voor herziening Derde Europese rijbewijsrichtlijnen

EU parlementariër Wim van de Camp was zaterdagmiddag aanwezig tijdens de ‘Vriendendag’ van Stichting Vrienden TT Circuit. Van de Camp sprak onder anderen over transport en EU regelgeving qua motoren.

Van de Camp pleit ervoor om de  Derde Europese rijbewijsrichtlijnen te herzien. “We hebben tot bevordering van de veiligheid het Derde Europese rijbewijsrichtlijnen gemaakt en deze naar de regering gestuurd. Deze Derde Europese rijbewijsrichtlijnen zijn door de regering gewoon overgenomen, er is verder niets mee gedaan. Ik pleit er daarom voor om deze richtlijnen nogmaals goed te bekijken en te herzien”, aldus Van de Camp die vind dat het rijbewijs voor motoren vergemakkelijkt moet worden. “Je kunt nu het rijbewijs in drie fases behalen. Eerst krijg je de permissie voor 125cc etc etc om na verloop van tijd op een zware motor te gaan rijden. Om meer mensen op de motor te krijgen en de vergrijzing tegen te gaan zal dus een herziening plaats moeten vinden. Als je het motorrijbewijs haalt, zou je dus ineens op een motor van je eigen keuze kunnen rijden”.

De EU parlementariër heeft zich in Brussel ook sterk gemaakt om de APK voor motoren te schrappen, daar zaten ook regels aan verbonden zoals kleding voorschriften op de motor. Zo stond in de plannen dat motorrijders zich verplicht moesten kleden met veiligheidshesjes, kuitreflectoren en dergelijke. “Dit hebben we gelukkig tegen kunnen houden, deze verantwoordelijkheid ligt niet en moet niet liggen bij de motorrijder maar bij de fabrikant van de kleding, deze krijgt nu met deze voorschriften te maken”, aldus Van de Camp.

Foto en tekst © Nieuws in Assen.