Van der Mark zet Superbike publiek op de banken

DELEN

Assen – Een groot hart moet hij hebben, want wat Michael van der Mark op het asfalt legde om regerend wereldkampioen Johnny Rea in de voorlaatste ronde van race 2 te passeren, getuigde van lef, inzicht en een katachtige reactie. Na de race verklaarde de Rotterdam ook versteld te staan van deze fantastische inhaalactie. Het bracht Van der Mark op de tweede plaats en zijn tweede podium van Assen en dit seizoen. De Spanjaard Bautista won beide Superbikeraces in Assen en bracht daarmee zijn totaal op elf overwinningen uit elf races!

30.500 bezoekers bezochten deze vierde ronde van het World SBK op het TT Circuit Assen.

Vanuit Nederlands perspectief mag ook de tweede plaats van Scott Deroue in de World Supersport 300 niet onvermeld blijven. De overwinning in deze spectaculaire klasse ging naar de Spanjaard Gonzalez.

Beleving
Onder een aarzelend lente zonnetje genoten duizenden toeschouwers van de derde dag van het WK Superbike. Het mondiale evenement bracht de fans alles wat motorracen zo mooi maakt, een paddock waar iedereen kon rondlopen en een fanzone met allerlei vertier.

Lucky Streuer
Een groot podium was er voor Neerlands meest succesvolle motorcoureur Egbert Streuer.
In het verlengde van de schitterende expositie in het Drents Museum, brachten de fans de dit jaar 65 jaar geworden Egbert Streuer een eerbetoon. Samen met bakkenist Gerald de Haas reed de Drent twee ereronden, gevolgd door zoon Benny en de dochter van Gerald, Ilse.

Bron: Nieuwsbrief TT Circuit