Van knoop tot Pietenpak

DELEN
Van knoop tot Pietenpak

ASSEN – Jeffrey Norg en Gonnie van Veen zijn de drijvende krachten achter Shop 14 aan de Singelpassage te Assen. Samen met hun personeel voorzien ze Assen en wijde omgeving van stoffen, knopen, lint, garen etc. Maar dat is niet alles. Men beschikt ook over de nodige kennis om klanten uitstekend te adviseren.

Een doorsnee winkel zou je denken. Maar niets van dit alles is waar. Al meteen bij binnenkomst hoor ik vanuit een hoek van de winkel een vriendelijk “Goedemiddag !” Ongemerkt, stilletjes, binnen stappen lukt niet. Hier wordt de klant dus echt nog gezien, letterlijk en figuurlijk. Een hartelijke begroeting, en, wat nog belangrijker is, de klant wordt geholpen.

Je hoeft niet zelf op zoek te gaan tussen de vele soorten stof of de bolletjes wol. Men denkt mee, men adviseert. En dat alles op een heel prettige ontspannen manier. Jeffrey is een echte smaakmaker in de winkel. Vrolijk, vol energie, positief, een vlotte babbel. Dingen die belangrijk zijn wanneer je een eigen zaak hebt. Of zoals Jeffrey zegt: “Je moet zelf de bloem zijn in je eigen huis”.

Achter in de winkel is een speciale hoek ingericht met Pietenpakken. Jeffrey speelt al 15 jaar Zwarte Piet en is naast zijn webshop www.modepieten.nl gestart met de verkoop van pakken in de winkel. Klanten willen kijken, voelen en vergelijken. Ook het passen van een pak is erg belangrijk. Modepieten voorziet in een behoefte, vooral nu de Kostuumcentrale geen pakken meer verhuurd.

Bij Shop 14 kan er voor ieder budget een pak worden uitgezocht. Goedkope(re) pakken voor bijvoorbeeld scholen, luxe pakken voor de Piet die iets meer wil, en voor de vrouwelijke Pieten zijn er zelfs Pietenjurkjes verkrijgbaar.

Komende week verwachten ze weer een nieuwe grote voorraad binnen te krijgen, met zeer speciale modellen. Een gepersonaliseerd pak laten maken is ook mogelijk. Een voorbeeld hiervan hangt in de winkel, Dropjespiet. Een vrolijk zoet pak, voorzien van Engelse dropfiguren. Uiteraard bieden ze de klant een totaalpakket aan. Ook een pruik, schmink, maillots etc. zijn verkrijgbaar in de winkel, zodat u in één keer van alles bent voorzien.

Zoals al eerder geschreven, het is dus zeker geen doorsnee winkel. En dat bewijst het Breicafé ook. Op donderdagmiddag, om de veertien dagen, komt een groepje dames bijeen in de winkel om gezellig te gaan breien. Op tafel ligt een stapeltje mutsen. Ze worden gemaakt voor de baby’s in Tanzania, zodat ze meteen na de geboorte een mutsje kunnen dragen. Zonder mutsje koelen de baby’s te snel af. Naast het breigroepje is er om de veertien dagen ook een quiltgroep actief in de winkel.

Kortom, Shop 14 meer dan alleen een stoffenzaak. Reparatie- en herstelwerkzaamheden: uiteraard kunt u ook hiervoor terecht bij Shop 14. Gordijnen, kleding, alles kan vermaakt en gerepareerd worden. Er is (bijna) niets te gek. Van knoop tot Pietenpak, een veelzijdige winkel waar met veel liefde en passie voor het vak wordt gewerkt.

Deze week bestaat Shop 14 alweer vier jaar en dat wordt groots gevierd. “Meestal vieren mensen pas feest bij het vijfjarig bestaan. Maar ik vier ieder jaar feest. Ieder jaar dat de winkel bestaat is een feestje waard. Het is een bedankje voor onze klanten. Zonder klanten zijn wij nergens en kunnen we de deur wel sluiten”, aldus Jeffrey. En hij vervolgt: “De hele week is er al feest en ligt de rode loper uit. Afgelopen maandag heb ik de winkel versierd en zaterdag gaan we echt uitpakken, dan gaat het dak er af”, zegt hij met een grote glimlach.

Zaterdag 10 oktober hebben ze een Happy Hour. Normaal gesproken gaat de winkel op zaterdag om 10:00 uur open, maar deze zaterdag starten ze al om 9:00 uur met een uur lang shoppen met feestelijke korting op bijna alles. Een bezoekje brengen aan de winkel zal dan ook zeer zeker de moeite waard zijn.

Ook na 10:00 uur zullen er uiteraard allerlei kortingen en acties zijn.

Shop 14 (www.shop14.nl)
Singelpassage 14
9401 JC Assen
0592 – 331 728

Foto’s © M. Babtist – Spiegelgrafie