Van MotoGP Circuit naar MXGP Circuit

DELEN

ASSEN – Zondagavond is op het TT Circuit van Assen de grootscheepse ‘omtovering’ begonnen. Op de MotoGP baan verrijst deze week een heuse WK crossbaan voor de MXGP van Assen. Onder de tonnen zand komt een speciale vloer te liggen die het ‘heilige asfalt’ van het TT Circuit beschermt. Daarna komt het zand, heel veel zand. Bijna 24 uur per dag zal dit worden aangevoerd. In totaal gaat het om 25.000 m3 zand.

Het zand voor het parcours wordt geleend bij Defensie wiens terrein grenst aan dat van het TT-circuit. Arcadis legt hiermee een parcours aan dat over het binnenterrein langs de Hoofd- en GT-tribune voert, waarmee optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande faciliteiten voor publiek, pers, deelnemers, organisatie en gasten.

MXGP Assen

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 vindt op het TT Circuit van Assen de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld. Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2.

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel ‘MXGP Assen’ wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International b.v. in samenwerking met Motorclub Assen en Omstreken.

Foto: Danny Kabbedijk