Vanaf 21 oktober Derde Dinsdag bibliotheek Assen

DELEN

Meer weten over wat er speelt in de samenleving en de achtergronden hiervan? Je verdiepen in actuele onderwerpen? Dat kan tijdens de Derde Dinsdag in Bibliotheek Assen. Dit is een nieuw programma dat we komend seizoen organiseren voor iedereen die verdieping zoekt.

Iedere maand, op elke derde dinsdag, woon je in Bibliotheek Assen een bijeenkomst bij over een actueel, maatschappelijk relevant thema. Landelijk bekende en interessante sprekers vertellen tijdens deze bijeenkomsten over de achtergronden van een actueel onderwerp. Zo komen privacy en veiligheid op internet, de gezondheidszorg van de toekomst en duurzaamheid voorbij. Gedurende de avond is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond begint met een kopje koffie om 19.30 en duurt telkens tot rond de klok van 21.30 uur

21 oktober Reinier van den Berg

Poolreiziger en RTL weerman Reinier van den Berg verzorgt de allereerste editie van dit nieuwe programma van Bibliotheek Assen! Deze avond is het onderwerp duurzaamheid. Wordt klimaatverandering eenduidig veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen? Is het tij nog te keren, of moeten we alvast wennen aan ‘Assen aan Zee’? En wat kan het individu, de ondernemer, de overheid hierin betekenen? Reinier van den Berg zoomt in op het thema en neemt je daarnaast aan de hand van schitterende beelden mee naar Groenland, waar hij met eigen ogen heeft gezien hoe snel de Groenlandse ijskap smelt.

Duurzaamheid gaat over de schaarste van de hulpbronnen waarmee welvaart wordt voortgebracht, zowel nu als in de toekomst. De oppervlakte van de aarde is eindig, grondstoffen kunnen op raken en de opnamecapaciteit van de atmosfeer en onze natuurlijke omgeving kent haar grenzen. Duurzaamheid wordt steeds meer als leidmotief ingezet in onze samenleving. We rijden steeds meer elektrisch, bedrijven afficheren zich graag met duurzaamheid, ons energieverbruik vraagt om duurzame oplossingen, zelfs met het scheiden van afval wordt onze bijdrage gevraagd voor een duurzamere toekomst. Maar hoe zit het onderwerp nu echt in elkaar: wat is duurzaamheid nu echt? Wat is de relevantie ervan en hoe ontwikkelt ons klimaat zich eigenlijk? Aan de hand van zijn motto ‘de ander te groen af zijn’ gaat Reinier hier dieper op in. Natuurlijk is er deze avond tijd om gezamelijk over het onderwerp door te praten.

Entree: €5,- voor leden, €9,95 voor niet leden (incl. een consumptie). Bibliotheek Assen.

Opgave via antwoord@bibliotheekassen.nl

Derde Dinsdag Bibliotheek Assen seizoen 2014-2015:

Dinsdagen 18 november 2014, 20 januari 2015, 17 februari 2015, 24 maart 2015, 17 april 2015 en 19 mei 2015.