Vanaf januari looptrainingen voor beginners bij Loopgroep Kloosterveen

DELEN

Assen – Vanaf maandag 7 januari 2019 starten we weer met looptrainingen voor beginnende lopers bij Loopgroep Kloosterveen te Assen. Start met (meer) bewegen. Iedereen kan hardlopen. Het maakt niet uit of je vrouw of man, dik of dun, jong of oud bent. Hardlopen is gezond, leuk en ontspannend.

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar? In de praktijk wordt veelal begonnen met hardlopen zonder een gedegen hardloopschema. Heel vaak leidt dit tot blessures of motivatie problemen door het niet goed kunnen volhouden van de zelf opgelegde hardlooptraining. De eigen inschatting van de te volgen hardlooptraining is vaak te intensief en te lang. Maar ook de frequentie van trainingen kan een probleem worden. Het gevoel van moeten en kunnen volhouden overheerst waardoor overschatting plaats vindt.

In een groep
Trainen in een groep zorgt voor een goede balans tussen de hardloopbelasting, de trainingsduur en de trainingssnelheid. Wij houden rekening met de belastbaarheid van een beginnende hardloper. De kans op een hardloopblessure wordt door het trainen onder begeleiding van ervaren hardlopers of het volgen van het juiste hardloopschema een stuk kleiner. Ook zal de motivatie veel hoger blijven als de training goed is vol te houden.

Vrijblijvend
Iedereen die graag gezellig en in groepsverband wil hardlopen, is welkom bij ons. Kun je al een aantal minuten achter elkaar hardlopen zonder te stoppen, doe dan een keer vrijblijvend mee.

Verantwoord
Elke training is verantwoord opgebouwd met een gevarieerde warming-up, een deel loopscholing, de training zelf en een cooling-down. De trainingen worden verzorgd door ervaren hardlopers. In totaal lopen we gemiddeld tussen de 5 en 8 km. Tempoverschillen zijn geen probleem; om de paar minuten keren de snellere lopers terug naar de rest van de groep, of zij lopen een rondje extra. Afhankelijk van de opkomst tijdens de trainingen worden er twee of meerdere niveau groepen geformeerd en gaat iedere groep onder begeleiding een training doen afgestemd op het tempo dat past bij het niveau van die groep.

Gratis
Bij Loopgroep Kloosterveen kunt je iedere maandagavond om 19.30 uur trainen. De trainingen zijn gratis. We verzamelen in het winkelcentrum Kloosterveste te Kloosterveen bij de uitgang van de roltrappen. Zie www.loopgroepkloosterveen.nl voor meer informatie.

Ons motto:
Hardlopen dicht bij huis,
gezellig in een groep,
nieuwe mensen leren kennen,
de omgeving beter leren kennen,
en je conditie op peil brengen.
In een groep trainen gaat beter. Kom daarom lopen bij Loopgroep Kloosterveen.

Pak deze mogelijkheid, dit is de kans om met andere beginners verantwoord aan je conditie te gaan werken. WE BOUWEN RUSTIG OP.

Wanneer
We starten op maandagavond 7 januari 2019 om 19.30 weer met een beginnersgroep, en ook daarna ben je iedere maandagavond van harte uitgenodigd. De training duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom, meedoen is gratis. Ook de ervaren hardloper blijft uiteraard van harte welkom. Kun je 7 januari niet en wil je op een later moment starten met lopen, dan is ook dat geen probleem. Je kunt op ieder moment instromen.

Zie voor informatie www.loopgroepkloosterveen.nl. Aanmelden kan via service@loopgroepkloosterveen.nl, bij aanmelding graag NAW gegevens en telefoonnummer vermelden.