Vanaf september peuterarrangement bij nieuwe kindcentra COG Drenthe

DELEN

Assen – Naar aanleiding van het collegebesluit van de gemeente Assen gaat COG Drenthe op al haar kindcentra in Assen peuteropvang aanbieden vanaf 1 januari 2018. De peuteropvang is een vervolg op het huidige peuterspeelzaalwerk.

De afgelopen tijd hebben wij veel vragen van ouders gekregen over de mogelijkheden voor peuters in de periode tussen september en januari. Wij bieden daarom al vanaf 4 september, als voorloper op de peuteropvang, de mogelijkheid tot een peuterarrangement binnen de kinderdagopvang op de nieuwe kindcentra Scharmhof, Borg en Kloostertuin. Vanwege verschillende redenen kan het, in het belang van individuele kinderen, handiger zijn om al vanaf september te starten met het peuterarrangement op één van deze drie locaties, vandaar dat COG Drenthe dit als extra opvangmogelijkheid vanaf de zomervakantie aanbiedt.

Het peuterarrangement zal tot 1 januari worden aangeboden vanuit het kinderdagverblijf op deze locaties. Waarbij kinderen één of meerdere ochtenden per week van 8.30-11.30 uur kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Dagelijks zal er met ‘Peuterpret’ een activiteit worden aangeboden gericht op de interesses en ontwikkeling van peuters. Met de activiteiten binnen ‘Peuterpret’ bieden we de peuters een afwisselend aanbod op onder meer het gebied van bewegen, muziek, natuur, creatief, drama. Daarnaast werken we op al onze locaties met het VVE-programma Uk en Puk, dat aansluit op de interesses en ontwikkelbehoeftes van kinderen in deze leeftijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met COG Drenthe Kinderopvang, 0592-409865 of kinderopvang@cogdrenthe.nl.