Vanaf vrijdag 130 km/h op A28 Hoogeveen en Groningen

DELEN
Vanaf vrijdag 130 km/h op A28 Hoogeveen en Groningen
ASSEN – Rijkswaterstaat verhoogt op 5 februari de maximumsnelheid op 19 trajecten naar 130 kilometer per uur. Het gaat onder meer om trajecten op de A1, A27, A58, en de A28 traject Hoogeveen, Beilen, Assen, Groningen.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): ”Met deze uitbreiding van de 130 kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid. We streven er naar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/h kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger.”

Pas 130 km/h op A28 Hoogeveen en Groningen als borden zijn vervangen

Vanaf 5 februari worden de borden op de desbetreffende snelwegen vervangen. Pas op het moment dat de verkeersborden zijn aangepast, geldt de nieuwe maximumsnelheid.

Maximum snelheid eenduidiger

In Nederland is de maximumsnelheid 130 kilometer per uur. Als er ruimte is vanuit het oogpunt van milieu en natuur en het kan vanwege de veiligheid van de weg, dan gaat de snelheid omhoog. Dit zorgt ervoor dat de trajecten waar je 130 mag rijden steeds langer worden en het beeld op de snelwegen steeds eenduidiger wordt.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen