Veel animo voor de European Junior Cycling Tour 2015 Assen

DELEN
Veel animo voor de European Junior Cycling Tour 2015 Assen

ASSEN- De 51ste European Junior Cycling Tour Assen vindt plaats van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus.

Op maandag 27 juli wordt de traditionele proloog verreden om de eerste gele truien te kunnen uitreiken. Dinsdag staat het criterium in Assen-Oost (Goudkust) op het programma waarin alle categorieën zullen deelnemen. De klassieker op woensdag door Drenthe is voor veel deelnemers het hoogtepunt van de Jeugdtour. Alle categorieën finishen op de wielerbaan (Stadsbroek). De aspiranten rijden geen klassieker.

Dit seizoen staat ook een langere tijdrit op het programma waarvan de details nog niet bekend zijn. De omloop op de kasseien vindt plaats op vrijdag. Details over het parcours zijn eveneens nog niet bekend. De Jeugdtour sluit zaterdag 1 augustus af met het traditionele criterium over de wielercamping en door het Asserbos.

Veel animo European Junior Cycling Tour Assen

Inschrijven voor de European Junior Cycling Tour Assen is vanaf heden mogelijk. De organisatie laat weten dat binnen 10 minuten 212 deelnemers zich hadden ingeschreven. Inschrijving staat open voor licentiehouders vanaf categorie I tot en met de junioren. Voor kinderen van 5 tot en met 10 zonder licentie zijn er de aspirantenwedstrijden.

Kosten voor deelname zijn € 80,- per persoon en € 20,- voor de aspiranten. Inschrijven en/of startnummers ophalen kan op zondag 26 juli tussen 14.00 uur en 18.00 uur of op maandag 28 juli van 9.30 uur tot 10.00 uur bij het Wielerhome, Stadsbroek 11a te Assen.

Foto: © Nieuws in Assen