Veel bekende artiesten op Bevrijdingsfestival Drenthe

DELEN

Veel bekende artiesten op Bevrijdingsfestival Drenthe

De programmering van Bevrijdingsfestival Drenthe is rond. Eerder werd al bekend gemaakt dat o.a. VanVelzen, Krystl en Douwe Bob komen optreden. De organisatie voegt daar nog meer bekende artiesten aan toe, zoals Het Goede Doel, Mooi Wark, A Silent Express, S.U.N. Project en DJ Lucien Foort.

Het Goede Doel, één van de meest succesvolle Nederlandse popgroepen ooit, scoorde in de jaren 80 grote hits met ‘België’, ‘Vriendschap’ en ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken’ (met René Froger). Zij spelen een uur op het hoofdpodium, waarna ze plaatsmaken voor een van de bekendste bands uit Drenthe: ‘Mooi Wark’. De boerenrockband speelt al ruim 20 jaar zalen, feesttenten en festivals plat met opzwepende Drentstalige rock. A Silent Express is een Nederlandse band die bij het grote publiek vooral bekend is van de hit ‘Will I Be Around’. Deze hit is in 2011 bekroond met de ‘Schaal van Rigter’ voor de meest gedraaide single op radiozender 3FM.

Het festival wordt afgesloten met S.U.N. Project, één van de meest spectaculaire acts van de dag. Met hun levendige live-show en opvallende kostuums zijn ze één van de meest gevraagde psy-trance acts ter wereld.

Het programma op het hoofdprodium: Douwe Bob, A Silent Express, Krystl, Handsome Poets, VanVelzen & Friends, Het Goede Doel, Mooi Wark en S.U.N. Project.

DJ’s van wereldformaat

Dance-liefhebbers worden tijdens Bevrijdingsfestival Drenthe op hun wenken bediend. Op de EKO Dance Stage worden de hele dag opkomende DJ’s afgewisseld met dance-artiesten van wereldformaat. Eén van die bekende DJ’s is Lucien Foort. Hij scoorde zijn eerste wereldhit in 1991 met het nummer ‘Quadrophonia’. Tegenwoordig deelt hij overal ter wereld podia met Hardwell, Tiësto en Armin van Buuren. Ook Eric van Kleef is een bekende naam in de dance-scene. Naast zijn werk als radiomaker bij SLAM!FM draait hij in clubs en op festivals in binnen- en buitenland, wat hem de bijnaam The Dutch Pete Tong heeft opgeleverd. Aan het eind van de middag betreedt Asino, voorheen bekend onder de naam Asino di Medico, het podium. Hij scoort hit na hit in het clubcircuit en zijn remixes worden gesteund door DJ’s als David Guetta, Tiësto en Roger Sanchez.

Het programma op het Dance-podium: Cuzco, Supreme Gentlemen, Steff da Campo, Funkerman, Asino, Eric van Kleef, Dani-L Mebius, Jacob van Hage, Lucien Foort en Skitzofrenix.

Ruimte voor talent

Bevrijdingsfestival Drenthe heeft maar liefst vier podia. Naast de grote namen op het hoofd- en dancepodium biedt Bevrijdingsfestival Drenthe ook opkomende artiesten de kans om zich te presenteren aan een groot publiek. Op de SENA Talent Stage en Pepsi Heroes Stage staan bands die hard aan de weg timmeren en inmiddels op verschillende podia in het land hebben gestaan.

Der Helm is zo’n band; het project van Maarten van der Helm, bekend geworden als bassist van SKIK. Toen in 2005 de stekker uit die succesvolle band werd getrokken heeft hij niet stilgezeten. Met muzikale vrienden maakte hij een album en doet hij nog steeds wat hij het liefste doet: mooie muziek maken met mensen die hij leuk vindt.

Op de twee talentenpodia staan meer artiesten, zoals Lotte Scherjon, Blackbriar, We Fall Slowly, Zowat!, Rum&Skunk, Red Wood, Lookapony, Adam&The Relevants, Toycar Taxi, Park Blue en de Canadese artiest Greg Rekus, die op tournee is door Europa om het publiek kennis te laten maken met zijn eigenzinnige akoestische punkmuziek.

Nog veel meer

Naast de vier muziekpodia is op het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas van alles te beleven op Bevrijdingsdag. Bijvoorbeeld Het Plein van de Vrijheid, het Kinderplein, Simone FM, cultuur, diverse theatervormen, debat en voorlichting. Een breed scala aan activiteiten voor jong en oud.

Mark Rutte en vuurwerk

Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Drenthe wordt op maandag 5 mei op het hoofdpodium afgetrapt door singer-songwriter Douwe Bob, die dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid is. Na de officiële opening door minister-president Mark Rutte barst het bevrijdingsfeest los aan de Baggelhuizerplas bij de Drentse hoofdstad Assen. De eerste optredens beginnen om 12 uur en het festival wordt dit jaar rond middernacht afgesloten met een groot vuurwerk.

Meer informatie over Bevrijdingsfestival Drenthe en het programma is te vinden op de website van het festival: www.bevrijdingsfestivaldrenthe.nl