Veel initiatieven Burendag 2014 in Assen

DELEN

Aanstaande zaterdag is het weer Burendag. Een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kan je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen. Straten, buurtverenigingen maar ook particulieren konden via het Oranjefonds een aanvraag indienen samen met een Burendagplan. Indien het initiatief goedgekeurd werd kreeg het initiatief € 500,- voor de uitvoering.

In Assen zijn ruim 20 initiatieven op Burendag. Zo worden er onder anderen speeltuinen opgeknapt, een BBQ met de hele buurt georganiseerd, zwerfvuil opgeruimd en een buurtmoestuin ingericht.

Heeft u na de Burendag een leuk verslag met een aantal foto’s ? Mail dit dan naar de redactie van Nieuws in Assen.