Veel Nederlanders aan de start bij WK Superbike Assen

DELEN

Veel Nederlanders aan de start bij WK Superbike Assen

Er doen dit jaar tijdens de WK Superbikes op het TT Circuit van Assen ( 25-27 april ) in elke klasse die op het programma staat Nederlanders mee. Een aantal van hen is zelfs favoriet voor de overwinning. Op voorhand wordt er vooral veel verwacht van Michael van der Mark in de World Supersport en Wayne Tessels in de Superstock 600. Alle Nederlandse deelnemers gaven acte de préséance tijdens de persconferentie van het WK.

Naast de vaste deelnemers in de World Supersport, Michael van der Mark en Tony Coveña is Pepijn Bijsterbosch de derde Nederlander op de startlijst op TT Circuit Assen. Michael van der Mark verkeert in blakende vorm, getuige zijn tweede plaats afgelopen weekend in Aragon. Tony Coveña eindigde in Aragon op de zeventiende plek. “Ik hoop in Assen bij de eerste vijftien te komen.” “Ik heb een beetje tijd nodig om hogerop te komen, stapje voor stapje verbeteren is de boodschap.

Kervin Bos kreeg een wildcard voor de World Superbike klasse. In de Superbike klasse behoort het Nederlandse team van Ten Kate uit Nieuwleusen, met de rijders Johnny Rea en Leon Haslam tot de favorieten.

Nigel Walraven ontving een wildcard voor de FIM Superstock 1000-klasse. Chris Nobel komt uit in het Europees kampioenschap Superstock 600 .” Kervin Bos liet weten te willen bewijzen dat hij wildcard-waardig is. “Het is mijn 1e jaar in de Superbike en we gaan er alles aan doen om in Assen goed voor de dag te komen.”

Directeur Peter Oosterbaan van TT Circuit Assen roemde de aanwezigheid van zoveel Nederlandse coureurs tijdens dit Wereldkampioenschap in Assen. “Sommigen doen mee om ervaring op te doen, maar er is zeker een aantal rijders waar meer van verwacht wordt. Hoe lang is het geleden dat een Nederlander op mondiaal niveau kon en mocht zeggen ‘ik wil wereldkampioen worden’ en dat slaat natuurlijk op vooral Michael van der Mark.”

De Nederlandse favoriet voor de overwinning verrichtte de openingshandeling van een nieuwe TT Circuit Assen app. Deze gratis te downloaden app maakt het mogelijk om elke dag via webcams het TT Circuit Assen te bekijken.

Het race-programma van het WK Superbike is in grote lijnen onveranderd ten opzichte van voorgaande edities. Wel beginnen de races op zondag eerder. Zo begint de eerste Superbike race om 10.30 uur. Nieuw dit jaar is ook dat er één toegangskaart is voor alle tribunes, (€ 49,00)

Voor meer informatie en prijzen: www.ttcircuit.com.

Foto: © Monique Babtist