Veel onduidelijkheid plannen nieuwe ijsbaan in Drenthe

DELEN

ASSEN – Een ijsbaan in Drenthe zal niet zonder publieke investering tot stand komen en een jaarlijkse subsidie nodig hebben. Er is geen voorkeur voor een specifieke locatie in Drenthe; draagvlak moet het verschil gaan maken. Dat zijn conclusies uit het haalbaarheidsonderzoek dat de provincie liet uitvoeren door Royal Haskoning DHV (RHDHV).

Het onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuwe ijsbaan in Drenthe richtte zich op verschillende factoren zoals bezoekersaantallen, locatie, duurzaamheid en kosten. Diverse locaties in Drenthe zijn daarvoor onder de loep genomen, waaronder de initiatieven van Assen en Hoogeveen. Beide initiatieven zijn ook beoordeeld op kritische succesfactoren.

Onduidelijkheid

Gedeputeerde Ard van der Tuuk (Pvda, sport): “Er is nog veel onduidelijk in de plannen. Voordat we in Drenthe verdere besluiten kunnen nemen moet er eerst een uitgewerkt voorstel liggen. Als je het doet, doe het dan goed is ook het advies van RHDHV. Wij gaan in overleg met de gemeenten Assen en Hoogeveen en de initiatiefnemers over de verdere uitwerking van de plannen.”