Ventilatoren parkeergarage De Nieuwe Kolk zorgen wederom voor overlast

DELEN
ASSEN – De ventilatoren in parkeergarage De Nieuwe Kolk zorgen voor de bewoners boven het cultuurpaleis al jaren voor overlast. Gigantische ventilatoren in de parkeergarage die doen denken aan vliegtuigmotoren slaan op de meest ongewenste tijden aan.

De ventilatoren zijn er om de uitlaatgassen uit de parkeergarage te blazen. Door de betonnen constructie geleid het geluid van deze ventilators door tot in de appartementen in de nabijheid van de liftschacht. “De afvoerkoker van de ventilatoren zit naast de liftschacht. Hierdoor hebben we veel last van het lawaai, maar ook verder gelegen appartementen horen het gebrom en het gezoem van de ventilatoren. S’nachts is het geluid nog erger, je hebt dan weinig omgevingsgeluid. Het houdt veel bewoners uit de slaap”, aldus een bewoonster van het complex.

De ventilatoren zijn al jaren een bron van ergernis voor de bewoners. Normaal horen deze ventilatoren aan te slaan als er overmatig uitlaatgas in de parkeerplaats gedetecteerd wordt. Om de ventilatoren aan te laten slaan is niet veel nodig “Als je, je auto naast een pilaar zet in de parkeergarage waar een detectorkastje op zit, een paar keer gas geeft met je auto….dan slaan de ventilatoren al aan”, aldus een bewoner. Helaas gebeurd dit veelal in de avonduren, wanneer voorstellingen in De Nieuwe Kolk eindigen. De hele nacht draaien de ventilatoren dan door, dit tot grote ergernis van de bewoners die door de herrie nauwelijks aan slapen toekomen.

De gemeente Assen is eigenaar van de parkeergarage, maar in alle jaren waarin bewoners melding maken van overlast, wordt door de gemeente laconiek gereageerd. Bewoners voelen zich absoluut niet meer serieus genomen. “Veel bewoners hebben inmiddels dag- en nacht gebeld naar het Meldpunt van de gemeente en parkeerbeheer omdat de ventilatoren nu al een week dag en nacht staan te draaien. Ze maken er een melding van. Als er iemand moet komen van parkeerbeheer… zie je iemand op de fiets aan komen rijden met een houding en gezicht of het fietsen naar de parkeergarage al teveel is…nee het woongenot is hier nog nooit optimaal geweest. Tijd dat alle partijen zoals Actium, VVE van het complex en de gemeente Assen eens actie ondernemen”.


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen