Verdacht trio kijkt mee tijdens pinnen Lidl Marsdijk

DELEN

ASSEN – Het gebeurt in onze provincie regelmatig dat er over uw schouder wordt meegekeken terwijl u wilt pinnen aan de kassa. Deze vorm van ‘afkijken’ noemt men ‘Shouldering’.

Dinsdagmorgen kwam er vanuit de wijk Marsdijk een melding dat een verdacht vrouwelijk trio, met Roemeens uiterlijk, ongemakkelijk dichtbij personen kwam staan tijdens het pinnen in de Lidl supermarkt. De politie heeft direct actie ondernomen en inwoners in- en rondom Mardijk gewaarschuwd in de Whatsapp-groep van Winkelcentrum Marsdijk.

Preventie ! Pas op uw pas

Criminelen hebben verschillende manieren om uw bankpas én pincode in handen te krijgen en plunderen vervolgens uw rekening. In alle gevallen geldt: laat u tijdens het pinnen nooit afleiden, maak altijd eerst uw betaling af. Hieronder leest u enkele trucs welke oplichters zoal toepassen.

De tientjestruc

Nadat u uw pincode heeft ingetoetst, wijst iemand op een gevallen bankbiljet. Als u bukt om het te pakken, verwisselt een handlanger snel uw pas voor een andere. Omdat uw pincode is afgekeken, kunnen de daders uw bankpas gebruiken.

Shouldering

Shouldering is het over uw schouder meekijken bij het pinnen, gevolgd door het rollen van uw pas. Let goed op dat niemand mee kijkt als u uw pincode intoetst en berg uw bankpas direct veilig op.

De muntentruc

Bij het wegzetten van het karretje in de supermarkt vraagt iemand of u een munt kunt wisselen Als u uw portemonnee opent, gooit de crimineel een munt op de grond. U bukt en de crimineel pakt snel uw pas. Omdat hij uw pincode bij de kassa heeft afgekeken, kan hij zijn slag slaan.