Verdachte zedenincident Assen op Opsporing Verzocht

DELEN

Op dinsdagavond besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de verdachte van een zedenincident. Ook wordt de man er van verdacht dat het slachtoffer van dat incident onder dwang geld voor hem moest pinnen.

Wat is er gebeurd

Op zondagmorgen 14 september j.l. is een inwoonster van Assen slachtoffer geworden van een zedenincident. Zij moest onzedelijke handelingen verrichten. Hierna moest zij onder dwang geld voor de verdachte pinnen bij een geldautomaat aan de Nobellaan in Assen. Daarna liep hij weg in de richting van de Maria in Campislaan. De verdachte is gefilmd in Assen op die zondagmorgen. Een uur na het pinnen en het zedenincident komt de man weer in beeld bij het winkelcentrum. Het lijkt alsof hij iets in zijn handen inspecteert. Mogelijk gaat het om het geld.

Signalement

De verdachte is getinte jonge man, hij wordt rond de 20 jaar geschat. Hij droeg zijn korte haar strak naar achteren gekamd met gel. Hij is smal gebouwd, heeft donkere ogen en een beetje een rond gezicht. Volgens het slachtoffer sprak de jongeman apart Nederlands dat af en toe amper te verstaan was. Verder droeg hij een spijkerjack en schoenen met lichte zolen.

Opsporing Verzocht en tips

Helaas is het beeldmateriaal niet heel helder. Toch hoopt de politie dat mensen de verdachte herkennen op de beelden. De uitzending is vanavond te zien op NPO 1 om 20.30 uur. De herhaling is de dag na de reguliere uitzending om 11.40 uur op NPO 2. Herkent u de verdachte of heeft u meer informatie voor de politie over deze zaken? Bel dan met de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Na de uitzending staan bovendien alle foto’s, teksten, bewakingsbeelden en de uitgezonden items op de site van Opsporing Verzocht.