Verdachten beroving Groningen aangehouden aan de Vaart in Assen

DELEN
Politie zoekt getuigen verkeersruzie op N33

Vrijdagavond zijn twee verdachten aangehouden in het Centrum van Assen. De twee mannen worden verdacht van een beroving in Groningen. Deze beroving vond vrijdagavond rond 19.00 uur plaats.

Op de Vaart Z.Z. en Het Kanaal in Assen werden de twee daders aangehouden. Zij worden er van verdacht eerder die avond een 23-jarige Groninger te hebben beroofd. De 23-jarige werd beroofd op de Wibenaheerd in zijn woonplaats.

De politie kreeg de melding dat de Groninger was beroofd. Op de Wibenaheerd aangekomen verklaarde het slachtoffer dat hij op straat door twee mannen een harde klap op zijn hoofd had gekregen. Vervolgens hadden de mannen de tas van de 23-jarige meegenomen. De verdachten vluchtten in een auto. Het slachtoffer belde direct 1-1-2 en gaf het kenteken door. Meerdere politie-eenheden keken naar de verdachten uit.

Op de A28 in Groningen zagen agenten de auto met de twee verdachten rijden. Er werd een stopteken gegeven maar dit negeerden de verdachten. Agenten hebben de auto over de A28 achtervolgd tot aan de Vaart Z.Z. Daar kwam de auto van de twee mannen tot stilstand. De verdachten vluchtten uit de auto. Één van hen sprong in het water. Deze 22-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats werd aangehouden. De andere verdachte ging er rennend vandoor. Op zijn vlucht stal hij nog een fiets. Door de politie werd een burgernetmelding gegeven om uit te kijken naar de verdachte. Een politiehond wist even later de verdachte op te sporen in de tuin van een woning aan Het Kanaal in Assen. De 28-jarige verdachte uit Doetinchem werd aangehouden. Beide mannen werden naar het politiebureau gebracht. Ze zitten nog vast. De politie gaat verder met het onderzoek.