Verdwijnen Scapino, Dolcis, Invito uit straatbeeld Assen

DELEN
ASSEN – De uren lijken te tellen voor Macintosh. Het beursgenoteerde detailhandelsbedrijf is niet meer zelfstandig levensvatbaar en probeert uit alle macht onderdelen te verkopen om die overeind te houden.

De Financiële Telegraaf meldt dat de schulden zich in rap tempo opstapelen en zodanig zijn dat ze een niveau hebben bereikt van zo’n 45 miljoen euro. Dat is niet meer vol te houden voor het bedrijf. Macintosh heeft vanmorgen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Maastricht.

Macintosh Retail Group NV heeft 400 winkels van Dolcis, Invito, Manfield, PRO 0031, Scapino, Steve Madden en online schoenenplatform Intreza de grootste schoenen-aanbieder van Nederland. In België / Luxemburg is Macintosh Fashion BeLux met ruim 130 winkels van Brantano eveneens marktleider.

MacIntosh is onder anderen gevestigd in Assen met winkels als Scapino, Dolcis en Invito.

Retail deskundigen verwachten dat Macintosh (beursgenoteerd) nog voor de Kerst zal omvallen.

UPDATE

De rechtbank Oost-Brabant heeft op 23 december surseance van betaling verleend aan Dolcis B.V., Manfield B.V., Invito B.V., PRO Sport B.V. en Hoogenbosch Retail Group B.V.. Dit zijn dochtervennootschappen van Macintosh Retail Group N.V. dat dinsdag 22 december jl. surseance van betaling kreeg van de rechtbank Limburg.

Foto: Macintosh Retail Group