Verhalenhoed Assen zoekt nieuwe leden

DELEN

ASSEN – De Assense vertelgroep is op zoek naar nieuwe leden en kan, dankzij een subsidie van Maak het in Drenthe, een mooi aanbod doen, nl het kosteloos volgen van een basiscursus vertellen en een workshop met een bekende landelijke verteller! Het volgen van de cursus maakt het voor de deelnemers gemakkelijker om los van het papier te spreken en voor een groep te staan; vaardigheden die bijna iedereen wel kan gebruiken.

De Verhalenhoed bestaat al een aantal jaren, maar wil graag in Assen nieuwe activiteiten opzetten.

In het hele land zijn verhalenvertellers en vertelgroepen actief. De vertellers verzorgen optredens op bijzondere locaties, op scholen, tijdens culturele festivals. De Verhalenhoed ziet hiervoor in Assen veel mogelijkheden.

In een vertelgroep leer je met verhalen te werken, kun je je vaardigheid als verteller oefenen en kun je ontdekken welke verhalen bij jou passen. Zoals bijvoorbeeld historische verhalen, natuurverhalen of literaire verhalen. De Verhalenhoed komt één keer per maand bij elkaar, ’s avonds, op de derde woensdag van de maand.

De subsidie van Maak het in Drenthe komt van het VSB-fonds en Kunst & Cultuur Drenthe en is bedoeld om projecten mogelijk te maken voor (amateur)kunstenaars, die niet zijn georganiseerd in een stichting of vereniging.

Heb je interesse of wil je meer weten, dan kun je kontakt opnemen met Jeanet Landman, 06 13590459, of jestola@xs4all.nl.

We komen op 18 november bijeen. Als je wilt komen, graag van tevoren doorgeven, dan hoor je ook de locatie.