Verjaardag Bartje 26 augustus op het Ceresplein

DELEN

Assen – Zaterdag 26 augustus verandert het Ceresplein in een feestplein. Waarom? Omdat dan Bartjes verjaardag wordt gevierd!

Verjaardagsontbijt
Het feest begint ‘s ochtends om 09.00 uur met een verjaardagsontbijt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Tot 11.30 uur kan er aangeschoven worden. Er staan vrolijk gedekte picknicktafels waar per tafel tien kinderen plaats kunnen nemen. Het ontbijt wordt geopend door Ronald Obbes, de citymanager van Assen.

Verkleden als Bartje
Bartje bidt niet veur brune bon’n, zeker niet op zijn verjaardag, maar hij houdt wel van een verkleedfeestje. Dus trek je leukste boerenpakje aan als je naar zijn feestje op 26 augustus komt! Bartje is zelf ook aanwezig en dan is het natuurlijk super leuk als je als Bartje of boerinnetje naar het feestje komt! Het mooist verklede Bartje of boerinnetje krijgt een leuke prijs. Alle Bartjes en boerinnetjes worden op de foto gezet voor een grote klomp. De foto’s zijn terug te vinden op de Facebookpagina van winkelcentrum De Triade. Daar wordt ook de winnaar of winnares bekend gemaakt.

Spelletjes
Om 11.30 uur start Bartjes spelletjesmiddag die tot 17.00 uur duurt. Kinderen kunnen Oudhollandse spelletjes spelen, er kan een reusachtige koe en geit gemolken worden en er is een panna arena. Van 12.30 tot 16.30 uur kunnen kids lekker swingen, springen en muziek maken op skippyballen. Liever hoelahoepen? Ook dat kan, maar dan wel met een zelfgemaakte hoepel, die tussen 13.00 en 16.00 uur in elkaar geknutseld kan worden. Voor de lekkere trek zijn er Kniepertjes. Officieel natuurlijk een oudejaarstraditie, maar voor deze keer een traktatie. En ze worden ter plekke vers gebakken!

Alle reden dus om naar het Ceresplein te komen en lekker mee te feesten!