Verkeersstremmingen Sinterklaas intocht Assen

DELEN

ASSEN – Zaterdag 14 november is de feestelijke intocht van Sinterklaas in Assen. De stoomboot met de Sint arriveert omstreeks 12.45 uur bij de kop van de Vaart.

Werkzaamheden in de stad

In verband met de FlorijnAs-werkzaamheden ziet de route van de Sint door de stad er dit jaar iets anders uit. De route van de Sint en zijn pieten loopt via de Collardslaan, Kerkstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Ceresstraat, Ceresplein, Koopmansplein. Ook voor mensen die met de auto komen is het even opletten. De kruising Nobellaan/ Weiersstraat is afgesloten voor al het verkeer. Verder is ook het Kanaal ZZ, tussen de Jan Fabriciusstraat en Industrieweg nog afgesloten.

Het Kanaal ZZ, tussen de Triade open tijdens de intocht

Het Kanaal ZZ, tussen de Triade en de Molenstraat is op dit moment afgesloten in verband met bestratingswerkzaamheden. Tijdens de Sinterklaasintocht wordt dit weg deel tussen 10.00 uur en 15.00 uur tijdelijk weer even open gesteld voor auto’s. De straat is nog niet afgewerkt, dus rijdt u voorzichtig!

Komt u Assen binnen let dan op de gele borden.

Schema Sinterklaasintocht Assen

12.00 uur: Start Sinterklaasintocht Assen
12.45 uur: Burgemeester ontvangt Sinterklaas op de kop van de Vaart. Vervolgens gaat Sinterklaas met Americo en al zijn 400 Pieten de route lopen in de stad.
12.30 uur: Sinterklaasmuziekfeest Koopmansplein
13.30 uur: Aankomst Sinterklaas Koopmansplein