Verkiezingsavond Tweede Kamerverkiezingen

DELEN

Assen – Op woensdagavond 15 maart organiseren DNK en de gemeente Assen een verkiezingsavond voor inwoners van Assen, de provincie Drenthe, raads- en statenleden, wethouders en burgemeesters, kortom voor iedereen die zich betrokken voelt bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom in De Nieuwe Kolk (DNK). De avond staat in het teken van de uitslagen van de Tweede Kamer verkiezingen die op 15 maart plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomst worden de landelijke uitslagen gevolgd. Er is vanzelfsprekend ook aandacht voor de uitslagen van de Drentse gemeenten die zodra zij binnen zijn ook met de aanwezigen worden gedeeld.

Exit polls en uitslagen worden afgewisseld met muziek en gesprekken onder leiding van Margriet Benak van RTV Drenthe en Henk Kersten van de gemeente Assen. Hoe worden uitslagen geduid, welke coalities kunnen worden gevormd en welke regionale thema’s moeten een plaats krijgen in een coalitieakkoord? Beide presentatoren peilen de meningen en opvattingen van de aanwezigen. De bijeenkomst duurt tot 01.00 uur.

Bij stemmen draait het om het maken van de juiste keuze. Dit doe je op basis van goede informatie. Een kerntaak van de bibliotheek in DNK is het voorzien van de bevolking van adequate informatie. In de dagen voor de verkiezingen zijn politieke biografieën, de stemwijzer en allerhande andere vormen van informatie te vinden.

Elke stem telt
Elke Nederlander met kiesrecht mag vanaf zijn 18e jaar stemmen. Stemmen is in Nederland niet verplicht. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 bepalen alle kiezers samen welke 150 mensen na de verkiezingen toetreden tot de Tweede Kamer. Door te stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen oefen je invloed uit op de besluiten van de Tweede Kamer. Stemmen kan op 15 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur. Meer informatie staat op www.elkestemtelt.nl

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de verkiezingsavond in DNK.