Vermiste Kimberly ‘Ik word niet vermist’

DELEN

ASSEN – Het ‘vermiste’ meisje Kimberly Wiggering, dat van huis is weggelopen en sindsdien spoorloos is, laat via social media weten ,,Ik word niet vermist, mensen die het moeten weten waar ik ben, weten dat!”.

De 16-jarige Kimberly is sinds maandag 9 maart spoorloos verdwenen uit Assen. Hierover schrijft ze ,,Ik heb een hond gered. Zij was zo mager, uitgehongerd en uitgedroogd, ze was bijna dood. Ze heeft ook een nestje gehad en daarbij was ze bijna om het leven gekomen. Nu wil degene haar terug, niet voor de liefde en omdat het een leuke hond is, nee…alleen voor de puppy’s. De reden dat ik weg ben gegaan is omdat de politie niks wou doen en mijn familie ook niet. Ik word continu bedreigd door degene. Ik heb de hond gekregen en nu wil iemand anders haar ineens weer terug. Als degene zo goed voor haar was, had ik hem teruggegeven, maar ‘Pasha’ staat op mijn naam en het gaat super met haar en doe haar niet meer weg”, aldus Kimberly.

De politie in Assen, die de zaak in onderzoek heeft, wil toch graag met het meisje in contact komen. Vandaar dat ze op de website van de politie als vermist te boek staat. Woordvoerder Ger Blokzijl van de politie Noord-Nederland laat onze redactie weten ,, Het meisje wordt gezocht, omdat ze als minderjarige is weggelopen”.

Ingewijde laten via social media als Facebook weten dat Kimberly bij een vriendin is in Amsterdam. Woordvoerder Blokzijl ,,Wij sluiten niet uit dat ze in het westen van het land is”.

Weggelopen minderjarigen

Weggelopen kinderen kunnen worden opgevangen, bijvoorbeeld door medewerkers van jeugdopvanghuizen. Maar ook gewoon door particulieren zoals vrienden, familie of buren.

Iedereen die een weggelopen kind opvangt is verplicht om dat direct te melden. Deze regel is er om onzekerheid bij ouder(s) of voogd(en) over de situatie van het kind weg te nemen. Als degene die het kind opvangt dat niet meldt, dan is diegene strafbaar (art. 280 Wetboek van Strafrecht).

In principe moet degene die het kind opvangt dat melden bij degene die het gezag heeft over het kind dat weggelopen is, de zogenaamde gezagsdrager(s). De gezagsdrager(s) zijn de ouder(s) of voogd(en) van het kind. Maar: een particulier persoon (familie, vrienden, buren, kennissen enz.) of een niet-officiële instelling (een instelling die niet door de overheid gesubsidieerd wordt) mag het – om privacyredenen – ook melden bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Hebt u informatie over Kimberly, weet u waar zij verblijft? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070