Vermiste man aangehouden voor brandstichting en wapenbezit

DELEN
Vermiste man uit aangehouden voor brandstichting en wapenbezit

ASSEN – Zaterdagmorgen rond vijf uur woedde er brand aan de Hertenlaan in Assen. Nadat de brandweer de woningbrand onder controle had, hebben brandweerlieden de woning doorzocht op mogelijke slachtoffers. Personen werden er in de woning niet aangetroffen.

Bewoner als vermist opgegeven

De politie Assen kwam later op de dag met het bericht dat de 57-jarige bewoner van de woning als vermist is opgegeven. Tevens ging er een Burgernet melding uit met signalement van de vermiste Paul Rus uit Assen.

Aanhouding vermiste Paul Rus Assen

De politie heeft zondagmiddag op het Daan Huizingapad in Assen de vermiste Paul Rus aangetroffen. De politie reageerde op een melding dat in het nabijgelegen bos een brandje was gezien.

Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij de vermiste man aan terwijl hij bezig was met het stoken van een vuurtje. Bij de man troffen agenten een vuurwapen aan. De 57-jarige man uit Assen werd vervolgens aangehouden voor wapenbezit en brandstichting.

Aanwijzingen brandstichting

Tijdens het eerste forensische onderzoek blijkt dat er duidelijke aanwijzingen zijn voor brandstichting van de woning aan de Hertenlaan in Assen. Het onderzoek naar de toedracht van de brand is nog volop bezig.

Hond

Ten slotte werd in het bos zijn hond, een Rottweiler, aangetroffen. Het dier bleek te zijn doodgeschoten. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. De verdachte zal worden gehoord.