Vernielingen Singelpassage; “Het was weer raak”

DELEN

Assen – Ondernemers en bewoners van de Singelpassage zijn maandagavond 29 mei druk bezig geweest om de Singelpassage een fleurige aanblik te geven. Er werden bloembakken geplaatst en het onkruid tussen de tegels is weggehaald. Men wilde de winkelstraat weer aantrekkelijk maken voor het publiek.

Groot was dan ook de teleurstelling toen men ontdekte dat er in het weekend van 3 en 4 juni vernielingen zijn gepleegd. Planten zijn uit de bakken getrokken en werden onder andere over de luifels gegooid. Het was een trieste aanblik.

Zoals één van de bewoners op Facebook schreef:

“Ondernemers en bewoners zijn druk geweest met het oppimpen van de Singelpassage. Gistermiddag was het geweldig om te zien hoe kinderen aan het touwtjespringen waren en de straattegels versierden met prachtige tekeningen! Voorbijgangers die even gingen zitten op de stoeltjes die her en der geplaatst waren! En wij? Wij waren trots op onze straat! Trots,omdat we hebben laten zien dat er veel bereikt kan worden in korte tijd en met minimale kosten en door samen de schouders eronder te zetten!! En nu? Nu ben ik verdrietig, boos en teleurgesteld, omdat er vannacht mensen het nodig hebben gevonden om planten uit de bakken te trekken en deze bij ons over het hek en op de luifel van een winkel hebben gegooid!!”

Men heeft de rotzooi weer opgeruimd, maar gisteravond/vannacht was het wéér raak in de Singelpassage en het Pompplein. Men vond het wederom nodig om planten uit de bakken te trekken.

Wie heeft iets gezien of kan meer vertellen over deze vernielingen ? Informatie kan gemaild worden naar: info@nieuwsinassen.nl