Vernieuwde tentoonstelling Real Human Bodies in de Bonte Wever

DELEN

Assen – Het bekijken van dode lichamen en het verkennen van hun anatomische toestand was tot voor een paar jaar geleden uitsluitend voorbehouden aan artsen in de snijzalen van de universiteiten. De tentoonstelling Real Human Bodies in de Bonte Wever in Assen maakt het ook voor andere geïnteresseerden mogelijk om volledig geprepareerde mensen te zien.

Nu met nieuwe uitgebreide collectie
De nieuwste editie 2018 van de tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 250 waardevolle didactische onderdelen een nog meer uitgebreide geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoekers. Deze verzameling, die nationaal en internationaal overal veel bijval geniet, bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies en proefmodellen.

Kanker
Nieuw dit jaar is een speciale afdeling waar aandacht wordt geschonken aan één van de meest destructieve ziektes van deze tijd : Kanker.
Verschillende types en ziektebeelden zoals tumoren worden hierbij getoond om een beter inzicht in deze ziekte, zijn oorzaken en gevolgen te verkrijgen.

Lesprogramma
De tentoonstelling biedt aan scholieren en leraren een uitgebreide onderwijsmogelijkheid. Deze anatomische expositie brengt verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen. Bovendien is deze reizende tentoonstelling de ideale gelegenheid om discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.


Waardigheid
De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen precies zoals bij de studerende medici op de snijtafels bij de opleiding. De organisatie wil erop wijzen dat zij echte menselijke lichamen tentoonstellen en geen plastic imitaties, of – poppen. De tentoonstelling is geen show of kermisattractie. De sfeer is sereen.

Ongewijzigde toegangsprijzen
Ondanks de aanzienlijke uitbreiding van de expo zijn de organisatoren erin geslaagd om dezelfde, ongewijzigde toegangsprijzen te hanteren.

Tickets
Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de tentoonstelling. Betaling kan uitsluitend met pin. Online kaarten bestellen kan via deze link, Eventbride.de.

Wanneer: vrijdag 20 april / zaterdag 21 april
Tijd: 11:00 – 18:00 uur
Waar: De Bonte Wever Assen, Stadsbroek 17, 9405 BK Assen
Prijs: volwassenen 15,00 euro (bij online reserveren betaal je 1,93 euro extra). Scholieren/studenten betalen, op vertoon van een geldige studentenkaart, 10,00 euro

Voor meer informatie: www.bodies-expo.nl

VRIJKAARTEN
Check onze Facebookpagina Nieuws in Assen. Wij verloten vijf vrijkaarten voor deze tentoonstelling.