Verras elkaar met het Valentijnsconcert van het Drents Symfonie Orkest

DELEN

Assen – Rond Valentijnsdag geeft het Drents Symfonie Orkest (DSO) een serie romantisch concerten. Een Valentijnsconcert waarin muziek over vriendschap, liefde en romantiek centraal staat.

Gespeeld worden onder andere “Nimrod” (Edward Elgar) die het opdroeg aan een goede vriend. Van Robert Schumann speelt DSO de romantische stukken uit de Symfonie nr. 4. De beroemde fluitsolo uit de opera Orfeu en Euridice (Gluck) wordt vertolkt door Carien Stuker. Met de Bloemenwals (Tchaikovsky) en het Adagio (Khatchaturian) wordt het pauze.

Romantische afsluiting
De drie delen uit de Peer Gynt Suite (Edward Grieg), het bekende “O Mio Babbino Caro” (Puccini) en de Bruilofsmars (Felix Mendelssohn-Bartholdy) staan borg voor een romantische afsluiting. De muziek wordt afgewisseld met gedichten van en door de Drentse dichteres Ria Westerhuis.

Volwaardig symfonieorkest
Het Drents Symfonie Orkest, begonnen in 1958 als kamerorkest, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest en bestaat uit ca. 50 enthousiaste amateurmuzikanten. Sinds september 2011 staat het orkest onder leiding van Pieter Cox. Het repertoire wisselt van eigentijdse (Nederlandse) composities tot werken van grote componisten, opera, operette, musical en koorbegeleiding.

Speeldata
Zaterdag 9 februari, 20:00 uur Bonifatiuskerk, Brink 3 in Vries
Zondag 10 februari, 15:00 uur Grote Kerk, Schoolstraat 5 in Emmen
Donderdag 14 februari, 20:00 uur Jozefkerk, Collardslaan 2a in Assen

Toegangsprijs
Aan de deur: € 17,50
Voorverkoop: € 16,00 bij secretaris@drentssymfonieorkest.nl
Jongeren tot 16 jaar betalen € 5,00