Verrassende activiteiten op Familiezondag Drents Museum

DELEN

ASSEN – Kom op 22 november 2015 samen met je gezin naar de Familiezondag in het Drents Museum. Deze zondag staat in het teken van Schotland en de tentoonstelling The Glasgow Boys.

Maak bijvoorbeeld zelf een kunstwerk, dicht samen met brommerdichter Kasper Peters, leer dansen als een echte Schot of probeer geluid te krijgen uit een doedelzak. De activiteiten vinden doorlopend plaats van 12.00 tot 16.30 uur, zijn geschikt voor families met kinderen van 6 tot 14 jaar en gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Schotland rond 1900

Tijdens de Familiezondag kun je aanschuiven bij een demonstratie of een lezing. Probeer tijdens de demonstratie zelf geluid te krijgen uit een echte Schotse doedelzak, proef het eten uit de tijd van de Glasgow Boys tijdens de lezing Schots eten of droom weg bij de spannende verhalen over Schotland.

Dans als een echte Schot

Dat Schotse muziek erg aanstekelijk is, moet je zelf ervaren! Kom naar de Abdijkerk en beleef een workshop waarbij je niet stil kunt zitten. Tijdens het dansen krijg je begeleiding van de professionele Highland Dance Teacher Carieke Pol.

Ontmoet The Glasgow Girl

In de tentoonstellingsvleugel vind je de enige echte ‘Glasgow Girl’. Ze vertelt wat haar zo fascineert en neemt je mee op ‘wereldreis’ langs de kunstwerken van de Glasgow Boys. Natuurlijk mag je haar alles vragen. Kom langs, want zo leerzaam en leuk was een museumbezoek nog nooit!

Maak je eigen kunstwerk

Laat je inspireren door de werken van de Glasgow Boys en ga zelf met de kwasten aan de slag. Stroop je mouwen op en maak samen met kunstenares Marja Hens je eigen kunstwerk tijdens de schilderworkshop.

Het ruige landschap in gedicht

Brommerdichter Kasper Peters laat zich tijdens de Familiezondag inspireren door het prachtige Drentse landschap, dat te zien is in de tentoonstelling Schildersparadijs Drenthe. Kom luisteren naar de voordrachten van deze Groningse stadsdichter. Wil je weten of er een dichter in je schuilt? Probeer dan samen met de brommerdichter het ruige landschap te vangen in een zelfgemaakt gedicht.

Voorstelling Dag van Gogh

Vincent van Gogh ging net zoals de Glasgow Boys naar buiten om te schilderen. Zijn werk De Turfschuit is te zien in onze tentoonstelling Schildersparadijs Drenthe. Poppentheater Irene Laros brengt de schilderijen van Van Gogh op unieke wijze tot leven in een voorstelling waar werkelijkheid en waarneming door elkaar heen lopen. Kom kijken en laat je verrassen in de poppenvoorstelling Dag van Gogh.

Een overzicht van de activiteiten en tijden is te vinden op www.drentsmuseum.nl en op de dag zelf in het museum.

Foto: Jolanda Schachtschabel.