Verruiming parkeertijden gemeente Assen

DELEN

ASSEN – Tijdens de raadsvergadering op 30 april jongstleden is het parkeerbeleid van de gemeente Assen weer ter sprake gekomen tijdens de rondvraag. Egbert Prent van ‘Op Assen’ vroeg zich in dit ‘vragenrondje’ af, hoe het staat met de toegezegde veranderingen aan de parkeerautomaten in Assen?

“ Bij de Chinees Wo Hing mag je een half uur staan, niet eens genoeg tijd om je loempia warm op te eten” Egbert Prent – Op Assen

Wethouder Harmke Vlieg (ChristenUnie) had op 5 maart namelijk de toezegging gedaan dat het parkeren aan het Mercuriusplein voor wat betreft de tijdsduur zou gaan veranderen. Egbert Prent: ,,De maximale tijd dat men mag parkeren aan het Mercuriusplein is momenteel 30 minuten. Bij de Chinees Wo Hing mag je een half uur staan, niet eens genoeg tijd om je loempia warm op te eten. Ik wilde naar een verhoging in tijd van zeker twee uur. Dit ook vanwege bijvoorbeeld familiebezoek aan ouderen in de Mercuriusflat. Je zit niet te wachten op een bekeuring van 90 euro. Het is bijna twee maanden later en heb vorige week geconstateerd dat de parkeermeters niet aangepast zijn wat betreft de tijdsduur”, aldus Prent.

Wethouder Vlieg heeft aangegeven dat deze aanpassing technisch mogelijk was en op Prent zijn vraag afgelopen donderdag heeft Vlieg wederom de toezegging gedaan dat de parkeerplaatsen aan Kloekhorststraat en ook Mercuriusplein overdag maximaal 1 uur gaat worden en de avonduren mag men ook langer parkeren, alleen hoelang dat heeft de wethouder niet aangegeven. Parkeren in de Molenstraat wordt uitgebreid van 120 naar 240 minuten,  dit in verband met bijvoorbeeld rouwbijeenkomst in de Gereformeerde Kerk.

Komende raadvergadering, op 21 mei aanstaande, zal meer bekend worden over deze ‘parkeerbeleid soap’. Egbert Prent heeft laten weten er ‘bovenop’ te blijven zitten.