Verslag MTB Assen Herfsttocht Assen

DELEN

ASSEN – Na een flinke periode van voorbereiding was het zondag 8 november tijd voor de MTB Assen Herfsttocht 2015 welke vertrok vanaf locatie VV Asser Boys. Rond 7 uur waren de eerste vrijwilligers al druk in de weer om alles samen met de VV Asser Boys gereed te maken voor de Herfsttocht van 2015.

Er waren twee afstanden uitgezet door de parcoursbouwers van MTB Assen, waardoor het mogelijk was 25 of 50 kilometer op de mountainbike af te leggen. De start was van 9:00 uur tot 10:00 uur. Dankzij het mooie weer was het al snel een vrolijke en drukke bedoening. MTB Assen werkt ook met voorinschrijving, waardoor deelnemers thuis gegevens in kunnen vullen en betalen, waarna men alleen de geprinte code hoeft te scannen en daarna van start kunnen. Uiteraard was er ook een Scan & Go aanwezig waarmee men met het NTFU-lidmaatschap sneller en met korting kon starten.

De bijna 1000 deelnemers legden hun kilometer af in de prachtige omgeving van Assen, Rolde en Gasteren. Onderweg waren de omstandigheden soms zwaar door enorme regenval op de dag voorafgaand aan de tocht. De deelnemers konden onderweg genieten van een goede verzorging om wat energie bij te tanken.

Ook dit jaar was het weer een mooie mix van deelnemers; van de jeugd van MTB Assen tot aan Vuelta etappe winnaar Bert Jan Lindeman maar ook teams en groepen zoals Team Klaucke en de Tourbuffels uit Hellendoorn; iedereen kon genieten. Nadat de deelnemers hun volledige tocht hadden afgelegd konden zij genieten van de inmiddels beroemde gehaktballen en snert in de kantine van VV Asser Boys.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat we een prachtige dag gehad met behulp van onze sponsoren en vrienden. Te weten: Klaucke Tweewieler huis, Fietsen & Koffie, BureauDRP, Autoschadeherstel van Veen, Fiets voor een Huis, Fitness Factory, verlichtingszaak De Fluitketel , Pedicure praktijk Irma, Sportdesign Holland, Restaurant Zalen van Veen, Snurky en Univé. Natuurlijk vergeten we onze vrijwilligers niet: ruim 50 mensen van onze vereniging zijn in de afgelopen weken bezig geweest om dit evenement voor te bereiden en te begeleiden. Teveel om allemaal apart te noemen, maar de dank aan iedereen is ontzettend groot !

Dankzij deze succesvolle dag hebben wij nu al zin de volgende tocht van MTB Assen op 14 februari 2016 de MTB Assen Wintertocht.