Verstoorde watervoorziening appartementen De Nieuwe Kolk

DELEN
Verstoorde watervoorziening appartementen De Nieuwe Kolk

ASSEN – Het is schering en inslag, ruim drie jaar na oplevering kampen bewoners van de appartementen boven De Nieuwe Kolk met grote regelmaat, met storingen. Een lift die dagen onbruikbaar is, groen voorziening dat mondjesmaat wordt onderhouden, scheuren in muren, haarscheuren in balkons, isolatieproblemen, kromme voordeuren enzovoort enzovoort.

Naast een waslijst van mankementen en storingen zitten vele huishoudens al enkele dagen zonder goede waterdruk. Storing in de zogeheten hydrofoor zou de oorzaak zijn van het euvel. Deze hydrofoor zorgt er voor dat de hoger gelegen woningen van voldoende waterdruk worden voorzien. Is de waterdruk niet in orde, dan slaan wasmachines niet aan, kunnen toiletten niet goed worden doorgespoeld en kan er amper worden gedoucht.

Enkele bewoners hebben het probleem al aangekaart, maar worden van het kastje naar de muur gestuurd. Zo laat een bewoonster van de tweede verdieping weten “Ik heb al naar WMD Water gebeld, echter deze verwijzen me door naar Actium Wonen. WMD levert het water en is niet verantwoordelijk voor het transport naar boven toe door de leidingen”.

De bewoners dienen collectief de klacht in bij Actium Wonen, waarvan de appartementen worden gehuurd. Telefonisch, middels reparatie verzoeken online en email berichten. Volgens de bewoners reageert de verhuurder niet en steekt de woningverhuurder zoals gewoonlijk ‘de kop in het zand’. Een bewoner van de vijfde verdieping laat weten “Actium geeft, als verhuurder, blijk van minachting van voorlichting en goede communicatie. Reeds drie dagen kan er mondjesmaat gedoucht worden en is het gebruik van andere waterapparatuur verstoord. Schandalig!”.