Verzamelen op de paddock van het TT Circuit

DELEN

ASSEN – Duizenden motorsportliefhebbers bevolken dit weekend de tribunes en taluds van het TT Circuit in Assen tijdens het WK Superbike. De ‘die hard’ liefhebber struint dan ook nog de paddock over, waar de topteams hun motorhomes, trailers en ander materiaal hebben gestald, maar waar coureurs ook te paaien zijn voor een foto of handtekening.

Voor Arno Bosch en Damon Teerink uit het Gelderse Vorden is het gesneden koek. Gewapend met camera en fotoboek lopen ze uren over de paddock op zoek naar coureurs voor een handtekening. ,,In 1994 heb ik ooit een handtekening gekregen van een coureur. Vanaf dat moment ben ik ze fanatiek gaan verzamelen. Ik heb nu ruim 7000 handtekening van motorcoureurs die ik verzamel op circuits in heel Europa zoals in Duitsland, België, Italië, Spanje, Engeland en hier in Assen”, aldus de 54-jarige verzamelaar.

De handtekening wie Bosch scoort wil hij het liefst gezet hebben op de foto die door hem is gemaakt. ,,Het kost heel veel tijd. Je moet soms uren wachten voor die éne handtekening die dan nog ontbreekt, maar dat heb ik er graag voor over”. Het virus is ook overgeslagen naar zijn dorpsgenoot Damon Teerink. De 14-jarige ‘handtekeningjager’ en zoon van motorsportfotograaf Henk Teerink heeft inmiddels een verzameling van ruim 1000 handtekeningen.

Op de vraag welke handtekening het meest dierbaar is antwoord Arno Bosch: ,,Dat zijn er veel, teveel! Maar ik heb er handtekening tussen zitten van oud coureurs die inmiddels al zijn overleden”.