Veteranen gaan weer voetballen voor open NK 7×7

DELEN

ASSEN – Voor de vierde keer wordt in Assen de regionale voorronde georganiseerd van het Nederlands Kampioenschap 7tegen7. Deze voetbalvariatie krijgt steeds meer de aandacht en wint sterk aan populariteit. Daarom wordt het landelijke toernooi dit jaar opnieuw georganiseerd.

Onder auspiciën van de KNVB is Asser Boys op vrijdagavond 22 mei gastheer. Iedereen kan meedoen, lid of geen lid van de KNVB, het maakt niet uit. Iedereen uit Assen en wijde omgeving, die nog wel eens een balletje wil trappen, is welkom. Maar je moet wel tot de doelgroep behoren. Het wordt een toernooi met twee categorieën. Eentje voor 35 jaar en ouder en de superveteranen vanaf 45 jaar. De winnaars van het toernooi spelen een week later om het kampioenschap van District Noord, waarna in Zeist in het KNVB-centrum op zaterdag 13 juni de finale volgt om de nationale veteranentitel. De KNVB stelt dan een spelersbus beschikbaar als vervoermiddel voor spelers en supporters. Vorig jaar werd het 45+team van ACV in de landelijke finale verslagen na strafschoppen. De noordelijke titelverdediger zal echter op 22 mei niet deelnemen wegens verplichtingen elders.

Als u wilt weten, hoe dit spelletje gaat, kunt u eerst de kat uit de boom kijken. Op vrijdag 24 april wordt gespeeld op sportpark “Achter de Molen” in Veenhuizen en bij VKW in Westerbork in het kader van de KNVB-voorjaarsreeks. Op vrijdagavond 1 mei wordt gespeeld bij v.v. Gieten, waarna de voorjaarsreeks wordt afgesloten op 8 mei bij de v.v. Annen. Een team bestaat uit maximaal twaalf spelers, maar er wordt gespeeld met zeven tegen zeven op een half veld. Onbeperkt wisselen is de regel. Niemand staat buitenspel, want dat is afgeschaft. Slidings zijn verboden. Respect en sportiviteit staan voorop.

Clubs kunnen meedoen, maar ook teams, welke zijn samengesteld uit buren, dus een buurtteam of collega’s met een bedrijfsteam, maar vooral ook vriendenteams. Zelfs zijn combinaties mogelijk. Maar ook een team van volleyballers, tennissers of biljarters. Of de vaders van een jeugdteam, ook leuk. Een balletje trappen moet voor iedereen kunnen. Deelnemers zijn door de KNVB verzekerd. Bovendien is men verzekerd van een forse dosis gezelligheid, want de derde helft wordt door Asser Boys uitstekend verzorgd.

Het is erg leuk om je vroegere clubmakkers weer terug te zien of zelfs je oude team weer bij elkaar te krijgen. Mis je de gezelligheid van jouw oude ploeg? Mis je voetbal, een balletje trappen met leeftijdsgenoten? Wordt de conditie wat minder? Doe dan gewoon mee! Reeds eerder traden oude vriendenploegen in het strijdperk, die jaren eerder waren gestopt met voetballen. Nu zijn ze weer actief! Het kost alleen even de moeite om je op te geven. Zelfs de verzekering van de spelers is betaald door de KNVB. Ook is het leuk voor inmiddels gestopte scheidsrechters de draad (fluit) weer op te pakken.

Tot uiterlijk 15 mei bestaat de mogelijkheid zich aan te melden voor deelname. Hiertoe is contact op te nemen via lucrengers@gmail.com  en kijk vooral even op www.knvb.nl/7tegen7