Vianatuur ‘Leven in verbinding met de natuur’

DELEN

ASSEN – We kennen allemaal de grote natuurorganisaties, zoals Natuurmonumenten en het Drentse landschap. Deze organisaties zorgen ervoor dat veel mensen kunnen genieten van de natuur.

Vianatuur gaat een stap verder dan slechts recreatie in de natuur. Vianatuur helpt mensen een levenswijze te kiezen die in harmonie is met de natuur. Hoe? Miraj van Vianatuur organiseert vanaf begin 2017: wildplukwandelingen, buitenyoga, natuurcoaching, welzijnsconsulten en workshops in Assen.

Er zijn momenteel veel veranderingen gaande in de wereld die erop wijzen dat wij mensen onze levenswijze dienen te transformeren. Het is van groot belang dat we meer in harmonie gaan leven met de natuur. Veel mensen zouden wel willen veranderen, maar weten niet waar ze moeten beginnen.

Vianatuur gaat juist daar mensen mee helpen. Het vraagt echter wel lef en bezieling. Leven in harmonie met de natuur betekent namelijk meer dan kleine veranderingen maken. Meer dan bijvoorbeeld het overstappen van een gloeilamp naar een spaarlamp. Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven. En dit kan alleen als we de moed hebben om onze levenswijze grondig te herzien. En geef toe, eerlijk naar jezelf kijken en je levenswijze transformeren, is best spannend en confronterend. Maar, zegt Miraj van Vianatuur: Het is ook erg leuk!

Hoe ziet een leven in verbinding met de natuur eruit? Vianatuur leert je bijvoorbeeld de eetbare wilde planten te herkennen in je eigen leefomgeving. En ook hoe de natuur je kan helpen om gezond te blijven. Hierdoor ben je een stuk minder afhankelijk van anderen wat betreft je eigen fysieke en geestelijke welzijn.

Zodra we onze verbinding met de natuur herstellen, krijgt ons leven weer kleur en voelen we ons goed van binnen. Zo hoort het leven ook te zijn.

Ga jij mee op avontuur in de natuur met Vianatuur?