Vier jaar cel geëist voor brandstichting, doden hond en wapenbezit

DELEN

ASSEN – Tegen de 54-jarige Paul R. heeft de officier van justitie vier jaar cel geëist. De Assenaar stak op 14 februari aan de Hertenlaan zijn huis in brand en sloeg vervolgens samen met zijn hond op de vlucht.

Op 15 februari zien voorbijgangers een brandje in een bosperceel ten hoogte van de golfbaan. De politie wordt gealarmeerd en gaat polshoogte nemen. Aangekomen in het bosperceel treffen ze Paul R. aan. Naast hem ligt zijn hond. Doodgeschoten door R.

Aanleiding van de brandstichting. De man zat in een echtscheidingsprocedure en er lag een rechterlijk bevel dat hij de woning op 14 februari moest verlaten. Uit onderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken. Op de zolder en in de garage van de woning is benzine gevonden. De man ontkent dat hij de brand heeft aangestoken en zou de woning de avond daarvoor al hebben verlaten om in het bos te overnachten. De man bekende wel de hond te hebben doodgeschoten.

De officier eist vier jaar cel voor brandstichting, het doden van de hond en wapenbezit. De rechtbank van Assen doet over veertien dagen uitspraak.