Vier jeugdige dieven aangehouden voor stelen motoren

DELEN

Vier jeugdige dieven aangehouden voor stelen motoren

De politie heeft vorige week in een onderzoek naar de diefstal van pitbikes, een kleine crossmotor, en scooters vier aanhoudingen verricht. Drie inwoners van Assen van 18, 19 en 20 jaar worden verdacht van de diefstal van deze pitbikes en scooters. Een 16-jarige inwoner van Assen wordt verdacht van heling van één van deze goederen. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Diefstal vanaf circuit

In de nacht van 5 op 6 april werden vanaf het TT-circuit in Assen een pitbike en twee scooters gestolen. Namens het circuit werd dan ook aangifte gedaan. Reden voor de politie om een onderzoek in te stellen. Niet veel later volgden ook drie aangiften van inbraken in schuurtjes in Assen. Daarbij werden scooters, pitbikes en crossmotoren buit gemaakt.

Eén verdachte nog vast

Vorige week werd na overleg met de officier van justitie overgegaan tot aanhouding van de vier verdachten. De drie van 18, 19 en 20 jaar werden aangehouden op verdenking van diefstal. De twee verdachten van 18 en 19 jaar mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt en ze moeten zich binnenkort dan ook voor de rechter verantwoorden. De 20-jarige verdachte werd geleid voor de rechter-commissaris en die besloot hem voor 14 dagen in bewaring te stellen. Hij zit dan ook nog steeds vast. In het onderzoek werd ook een 16-jarige Assenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Ook deze jongen mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De 16-jarige moet zich eveneens voor de rechter verantwoorden.

Deel van buit terecht

Een deel van de buit is inmiddels teruggevonden. Zo vond één van de aangevers zijn gestolen crossmotoren en een pitbike terug dankzij tips die hij had ontvangen. Een andere aangever zag zijn gestolen spullen te koop staan op een verkoopsite op internet. Hij spoorde ze vervolgens op en de politie kon overgaan tot aanhouding. Van de twee gestolen scooters vanaf het TT-circuit zijn onderdelen teruggevonden bij twee van de aangehouden verdachten. Deze onderdelen zijn in beslag genomen.