Vier maanden cel met proeftijd voor mishandeling Roldenaar

DELEN
Bezuinigingen rechtbanken voorlopig uitgesteld

Vorig jaar september werd de toen 22-jarige Roldenaar Erwin Visser aan de Brinkstraat in Assen, zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. De Roldenaar is na de vechtpartij ter observatie opgenomen geweest in het ziekenhuis. Hij hield aan de vechtpartij zware kneuzingen aan hoofd, nek en arm over. Lag aan het  infuus, vertoonde sterk afwijkende oriëntatie en kon niet goed en duidelijk praten.

De jongeman deed aangifte bij de politie echter een dikke maand later liet de politie weten “In het uitvoerige onderzoek is onder meer gezocht naar getuigen en naar beeldmateriaal, is uitgebreid met het slachtoffer gesproken en is de berichtgeving op de social media onder de loep genomen. Dat alles leverde onvoldoende informatie op om een verdachte te kunnen arresteren. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten het onderzoek af te sluiten.”

De vader van de jongen liet het er echter niet bij zitten, startte zelfs een Facebook pagina voor Zinloos Geweld en kreeg landelijke media aandacht. Dit deed de politie besluiten de zaak te ‘heropenen’ en verder te onderzoeken.

Gevangenisstraf met proeftijd mishandeling Roldenaar

Dinsdagmiddag stond de 21-jarige Assenaar Nourradine J. terecht voor de mishandeling van een 23-jarige Roldenaar. Het Openbaar Ministerie eiste tegen de verdachte een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Verder wil het OM een proeftijd van drie jaar en moet er een schadevergoeding komen voor de Roldenaar. Nourradine J. uit Assen verklaarde in de rechtszaal dat hij niet aanwezig was geweest op de plaats delict, echter een getuigen verklaring sprak hem tegen.

Nieuws in Assen