Vier verdachten aangehouden op TT zaterdag Assen

DELEN

Vier verdachten aangehouden op TT zaterdag Assen

De politie heeft zaterdag 28 juni tijdens de TT races nog vier verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van onder andere brandstichting, baldadigheid, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en voor het in bezit hebben van een boksbeugel. Tijdens de TT-nacht, van vrijdag op zaterdag, werden 29 aanhoudingen verricht.

De preventieprojecten tegen de motordiefstallen en zakkenrollerij lijken hun werk te hebben gedaan. Vrijdagavond werd in het centrum van Assen een motor gestolen. Vorig jaar waren dat er acht en in 2012 nog ruim 20. Tot nu werden geen aangiften van zakkenrollen gedaan. Wel werden 29 kampeerders op de zogenoemde TT-campings de dupe van diefstal uit hun tenten. Uit hun tenten werden geld en vier mobiele telefoons gestolen. De politie sluit niet uit dat meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze vorm van diefstal. Bij de campings bleek dat veel gasten geen gebruik maakten van aanwezige kluisjes.

Verkeerscontroles

Tijdens de aan- en afvoer naar de TT werden 428 bezoekers zaterdag aan een blaastest onderworpen. Geen van hen bleken onder invloed van alcohol te zijn. De komende avond en nacht, maar ook op zondag vinden er controles plaats op diverse locaties in de omgeving van Assen. Zondag vindt bijvoorbeeld een verkeerscontrole waarbij gecontroleerd zal op worden op onder andere de aanwezigheid van restalcohol.

Landelijke verkeerscontroles

Elders in het land werd ook op de aanvoerwegen van en naar Assen door de politie gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid, voor het niet handsfree telefoneren en het niet dragen van de autogordel. Een persoon stond op een opsporingslijst en werd aangehouden.