Vierde editie Fit en Fun week tegen overgewicht

DELEN

ASSEN – Maatschappelijke organisaties, diverse professionals en het Team Sport van de gemeente Assen organiseren dit jaar weer de Fit en Fun week. Een effectieve manier om overgewicht onder kinderen tussen de 8 en 12 jaar aan te pakken. Tijdens de Fit en Fun week van 10 tot en met 14 augustus gaan kinderen met overgewicht of neiging tot overgewicht aan de slag met bewegen, weerbaarheid en gezonde voeding. Ook ouders doen mee aan verschillende onderdelen van het programma.

Op 10 augustus kunnen kinderen en hun ouders aan de vierde Fit en Fun week in Assen beginnen. Op het programma staan onder andere workshops judo, theater en gezonde voeding. Zo gaan de kinderen samen naar de AH om boodschappen te doen voor een gezonde maaltijd. Ook koken ze samen een maaltijd voor de afsluiting op vrijdag.

Ouders

Bij het bestrijden van overgewicht is de rol van de ouders belangrijk. Daarom verzorgt Accare voor hen een workshop over lastige opvoedsituaties rondom gezondheid. Jeugdverpleegkundigen van de GGD zijn tijdens de week aanwezig om vragen van ouders te beantwoorden en kunnen adviseren over een passend vervolg na de Fit en Fun week.

Leefstijl

Het stimuleren van een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Assen omdat hiermee op de langere termijn veel gezondheidswinst te behalen is. In het onderwijs is meer aandacht voor bewegen en het bespreekbaar maken van overgewicht.

Opgeven?

Voor meer informatie en opgave ga naar www.assenbeweegt.nl. Aanmelden kan tot woensdag 10 juni.