Vierde editie TT Balloon Festival zondagavond van start

Dit gratis gezinsvriendelijke evenement vindt plaats rondom de TT Hall in Assen.

DELEN
ASSEN – Vanavond exact om 18.00 uur zal het vierde TT Balloon Festival worden geopend door The Seagull Formation uit Hoogeveen. Een formatie oude militaire vliegtuigen.

Na deze spectaculaire opening zullen vele activiteiten volgen zoals een demonstratie met de Valk roofvogels uit Lunteren, een heuse minibike race, stuntmotoren van Northside Freestyle, ballon- en zeepbelclowns, modelballonnen en vliegtuigen en een demo van de jeugdbrandweer uit Assen. De muzikale omlijsting wordt verzorgt door DiscJockey Gerrit Blom uit Bovensmilde.

Tussen 20.30 uur en 21.30 uur gaan de deelnemende ballonen de lucht in. Hierbij zijn, evenals voorgaande edities bijzondere exemplaren te bewonderen zoals de Rabbits Ballooning uit België, Westfalen Gassen uit Nederland en Dreamflight uit Oudehaske die met een primeur naar Assen komt. Het is de grootste zogeheten ‘special shape’ heteluchtballon van Europa. De racemotor, gebouwd in Engeland, is de grootste vliegende Superbike ter wereld en als heteluchtballon de grootste ‘special shape’ van Europa. De motor is 46 meter breed en 37 meter hoog. Een racemotor zo hoog en zo groot als een flatgebouw van 10 verdiepingen.

Genoeg te zien en te beleven tijdens deze vierde editie van TT Balloon Festival 2016 in Assen. Dit gratis gezinsvriendelijke evenement vindt plaats rondom de TT Hall in Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen