Viering 20 jaar Rode Baretten in Assen

DELEN

De landmacht is dit jaar 200 jaar ‘Koninklijk’. Dat wil het krijgsmachtdeel vieren, met de samenleving! De Koninklijke Landmacht grijpt het jubileum aan om het maatschappelijk bewustzijn over de organisatie te vergroten. Daarom vinden de eigen werkzaamheden en oefeningen van de Koninklijke Landmacht zoveel mogelijk plaats tussen het publiek.

Op woensdag 8 oktober viert het Regiment Stoottroepen Prins Bernard haar 70-jarig bestaan en 20-jaar aanwezigheid van Rode Baretten in Assen. “Voor ons is woensdag 8 oktober een mooie gelegenheid om de mensen in en rondom Assen te laten zien wat wij in huis hebben en nodigen belangstellenden uit op het Koopmansplein in Assen om deel te nemen aan de vele sportieve onderdelen die wij daar neer zullen zetten”, zo laat Kaptein Erik Versteden van het 13e Infanterie Bataljon Stoottroepen aan Nieuws in Assen weten.

Op het Koopmansplein zullen soldaten van de JWF kazerne vele sportieve elementen opbouwen en de interactie zoeken met het publiek. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur is er een heuse klimwand van 10 meter hoog, een opblaasbare stormbaan, maar het publiek kan zelf ook proeven aan de sfeer van de landmacht, want ‘Hoe is het om met een complete uitrusting te lopen’? ‘Bent u een goede schutter’? En als klap op de vuurpijl…wat dacht u van een touwafdaling vanaf Warenhuis Vanderveen ?

Naast de sportieve activiteiten is er ook een zogeheten ‘Static Show’ waarbij het materieel van de militairen zal worden uitgestald en u kunt op de foto met een gecamoufleerde Mercedes-Benz van het leger die is opgebouwd met wapens.

Reünie Stoottroepen JWF kazerne Assen

Het regiment bestaat dit jaar 70 jaar en reeds 20 jaar zijn de zogeheten ‘Rode Baretten” in Assen een vertrouwd gezicht.  Gedurende deze periode hebben veel verschillende militairen gediend, of dienen nog steeds, of zijn uitgezonden geweest onder de vlag van het Regiment Stoottroepen. Speciaal voor deze militairen wordt er een reünie georganiseerd op de JWF kazerne te Assen. De reünie zal omstreeks 13.00 uur beginnen.

“De verwachting is dat we zo’n 300 oud ‘Stoters’ mogen verwelkomen. Inmiddels hebben we er meer dan 220 op de lijst staan, maar daar komen er zeker nog wat bij. Het zal een leuke dag worden waar de ervaringen opnieuw worden beleefd. We zullen op deze dag ook een cadeau aanbieden aan de burgemeester van Assen en voor alle gasten op de reünie hebben we ook een blijvende verrassing in petto” aldus Kaptein Versteden.