Vijf aanhoudingen in onderzoek naar beroving Peelo

DELEN
ASSEN – De politie heeft de afgelopen week vijf personen aangehouden in een onderzoek naar een beroving.

In de nacht van dinsdag 1 december op woensdag 2 december is een 23-jarige man uit Assen beroofd van een hoeveelheid geld. De man werd iets voor 02.00 uur ’s nachts wakker van iemand die hard aan de deur stond te kloppen. Toen de man de deur van de woning aan de Hofstukken open deed, kwam er een onbekende man binnen. Deze bedreigde het slachtoffer met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Uiteindelijk is de man er met een hoeveelheid contant geld er vandoor gegaan. De politie is die nacht direct een onderzoek gestart.

Aanhoudingen

De afgelopen week zijn er vijf Assenaren aangehouden. Twee mannen van 22 en 33 jaar worden gezien als de twee hoofdverdachten. De 22-jarige man is maandag voorgeleid voor aan de Rechter-Commissaris en in bewaring gesteld. De 33-jarige man wordt woensdagmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Daarnaast zijn een 35-jarige man, een 61-jarige man en een 37-jarige vrouw aangehouden op verdenking van medeplichtigheid in deze zaak. In de woning van de 61-jarige man is een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen. Allen zijn verhoord en konden daarna naar huis. Zij blijven wel verdachte in deze zaak.

Het onderzoek gaat door.