Vijf gratis mini-biebs in Oude Molenbuurt Assen

DELEN

ASSEN – Sinds deze week hangen op vijf plekken in de Oude Molenbuurt gratis mini-biebs. Dit zijn kastjes waar iedereen boeken uit kan lenen. De kastjes komen voort uit een buurtinitiatief van Mijn Buurt Assen en zijn volledig gemaakt door een inwoner uit Assen.

Bij wijze van opening doneerden wethouder Albert Smit en Elles Dost, directeur woningcorporatie Actium elk een boek in de mini-bieb aan de Dr. Schaepmanstraat. Het is de bedoeling dat inwoners de kastjes zelf vullen met boeken.

Locaties

De mini-biebs zijn te vinden op de volgende locaties in de openlucht:

Doctor Schaepmanstraat (bij nr. 2-4)
Mr. P.J. Troelstralaan (tegenover Gomarus College)
J.H.A. Schaperstraat (bij nr. 9-11)
Schweitzerstraat (bij de dikke boom)
Nansenstraat (tegenover de Noaberflat)

Vervolg succesvolle samenwerking

In Mijn Buurt Assen werken inwoners, de gemeente Assen, woningcorporatie Actium en maatschappelijke organisaties samen om de woon- en leefomstandigheden in de buurten en wijken in Assen te versterken. Vanwege het succes hebben de gemeente Assen en Actium de samenwerking verlengd tot 2019.

Successen Mijn Buurt Assen

De afgelopen jaren zijn vele mooie resultaten gehaald via projecten en initiatieven van inwoners. In Noorderpark is een Buurt Informatie Centrum opgericht dat dagelijks open is waar activiteiten georganiseerd kunnen worden, zoals een kookclub, kledingruil, etc. Onlangs is samen met bewoners het ‘grijze plein’ opnieuw ingericht in Assen-Oost. In de Lariks en Assen-Oost is een budgetcursus gestart ‘Denk mee met je portemonnee’. Centraal middel is de website www.mijnbuurtassen.nl met het laatste nieuws en de activiteiten per wijk in Assen. De site fungeert ook als sociale marktplaats; iedereen die hulp nodig heeft of dit kan bieden, mag een advertentie plaatsen.